Lokaal mondiaal beleid

Mondiale thema's en solidariteit zitten diep verweven in Oud-Heverlee. Veel van onze inwoners zijn begaan met één of meerdere projecten in het Zuiden. Onze basisscholen en verenigingen nemen initiatieven waarbij ze het Zuiden steunen en een warm hart toedragen. Onze jongeren worden zodoende gevoelig gemaakt voor lokaal mondiaal beleid. Met activiteiten als de Vredesmarkt, Noord-Zuidkwis, Afrika Filmfestival proberen we zoveel mogelijk inwoners te sensibiliseren rond Noord-Zuid thema's.

Oud-Heverlee is een fair-trade gemeente. We hebben aandacht voor eerlijke handel en korte keten.

Een actieve Wereldraad gaat onder het motto #lokaalmondiaal op zoek hoe wij in onze gemeente ons steentje kunnen bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (do.vlaanderen.be). We gebruiken deze 17 wereldwijde doelstellingen ook als kapstok voor ons eigen beleid in de gemeente. De wereldraad zet ook mee zijn schouders onder een warme, humane opvang van asielzoekers door vrijwilligers.

Jaarlijks steunt de gemeente heel wat projecten in het Zuiden die een link hebben met onze gemeente. Ontdek welke projecten we steunen via volgende link: https://www.oud-heverlee.be/oud-heverlee-investeert-27000-euro-in-het-zuiden.

Contact & openingsuren

Lokaal mondiaal beleid

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 34
E-mail
wereldraad@oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9 - 12.30 uur

Morgen

open van 13.30 - 16.30 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren