Voedselteams

Voedselteams biedt een eenvoudig en duurzaam alternatief voor de supermarkt. Eenvoudig en zonder besmettingsrisico lekkere, lokale producten online bestellen? Probeer het uit en plaats een proefbestelling bij het voedselteam in jouw buurt.

Een voedselteam is een groep mensen uit dezelfde buurt die gezamenlijk en rechtstreeks basisvoedsel aankopen bij lokale (bio of natuur-)boeren en hun producten wekelijks afhalen in een gemeenschappelijk depot. Een voedselteam is dus een aankoopcollectief en een concreet alternatief voor wie huivert van de huidige grootschalige voedselproductie. Vzw Voedselteams is de overkoepelende organisatie die alle plaatselijke teams begeleidt en voorziet van infrastructuur.

Voedselteams vzw werd 24 jaar geleden opgericht om de korte keten in Vlaanderen te promoten. Voedselkilometers worden zo tot een minimum herleid en tegelijk wordt lokale, kleinschalige en duurzame voedselproductie gestimuleerd.

Het ijveren naar duurzame landbouw staat voorop met een eerlijke prijs voor de boeren. Een lokaal voedselteam biedt een kader waarbinnen mensen sociale netwerken kunnen opstarten en samen duurzaam en eerlijk voedsel aan interessante prijzen krijgen aangeboden. Ook het contact tussen boeren en consumenten wordt bevorderd.

Hoe werkt het?

Bij Voedselteams bestel je online en haal je je bestelling wekelijks af op woensdag in een depot in je buurt. In de gemeente Oud-Heverlee zijn twee teams actief, namelijk voedselteam Oud-Heverlee en voedselteam Bierbeek-Haasrode.

Het depot van Voedselteam Oud-Heverlee vind je in de Maurits Noëstraat 51 in Oud-Heverlee.

Het depot van Voedselteam Bierbeek-Haasrode vind je in de Oude Geldenaaksebaan 31 in Bierbeek (vlakbij Haasrode).

In het aanbod vind je een grote variatie aan basisproducten zoals zuivel, groenten, fruit, vlees, vis, brood, maar ook verwerkte producten zoals vegetarische spreads, pizza, quiche en fair trade producten, allemaal van lokale producenten en van gegarandeerde goede kwaliteit. Lekker eten van dichtbij dus!

Ook proberen?

Heb je een zwak voor gezonde voeding? Weet je graag waar je voedsel vandaan komt? Kies je voor duurzame landbouw en milieubewuste boeren? Wil je geen extra kilometers tussen je bord en je voedsel? Dan is dit zeker iets voor jou!

Probeer het uit en plaats een proefbestelling bij het voedselteam in je buurt.

https://www.voedselteams.be/proefbestellingen

Meer informatie: oudheverlee@voedselteams.be of bierbeek@voedselteams.be