Hoe vul ik een Eaglebe aanvraagformulier in

Stap 1: Algemeen

Kies een type inname. *

Er is keuze uit verschillende types inname. Maak uw keuze uit één van deze types, indien niets past, selecteer “Andere”.

Omschrijf de inname. *

Geef een korte beschrijving over wat er zal gebeuren (max 400 karakters) .

Enkele voorbeelden:

  • Container op parkeervak + gedeelte van de weg
  • Verhuis (vrachtwagen + verhuislift)
  • Afbraak torenkraan, er zal een telescopische kraan in het midden van de weg staan
  • Plaatsing stelling + 2 werfvoertuigen

Wens je de nodige parkeerverbodsborden te laten plaatsen door het gemeentebestuur? *

Bij inname kan er beroep gedaan worden op het gemeentebestuur voor het plaatsen van parkeerverbodsborden. Indien je hier gebruik van wilt maken vink je “Ja” aan.

Deze vraag wordt enkel getoond bij het type inname “Container”, “Verhuis” en “Parkeerverbod laad- en loszone”.

De plaatsing van deze borden is gratis.

Jouw eigen referentie

Optioneel kan je een eigen dossiernummer of kenmerk invullen.

Bijlage

Extra informatie (vb. signalisatieplan, foto’s) betreffende de inname kan hier geüpload worden als jpg, png, PDF en word-documenten tot max 10MB.Stap 2: Periode

Een aanvraag moet minstens 5 werkdagen voor de startdatum van de inname aangevraagd worden voor het type inname “Container”, “Verhuis” en “Parkeerverbod laad- en loszone”.

Alle andere aanvragen moeten minstens 10 werkdagen voor de startdatum van de inname aangevraagd worden.

Klik op datum start inname en einde inname om de juiste start- en einddatum van de inname te selecteren in de kalender. Selecteer eerst de startdatum en dan pas de einddatum. De datums worden automatisch ingevuld als de eerst mogelijke dag van inname.

Het start- en eindtijdstip worden automatisch ingevuld maar kunnen ook manueel aangepast worden door hierop te klikken en het gewenste tijdstip in te geven.

 

Stap 3: Locatie

Adres

Om de Locatie van de inname weer te geven maken wij gebruik van het (dichtstbijzijnde) adres.

Straat : Begin met typen, er wordt direct een lijst getoond met overeenkomstige straten, en klik op de juiste straatnaam.

Huisnummer : Begin met typen, er wordt direct een lijst getoond met overeenkomstige huisnummers, en klik op het juiste huisnummer. Indien het gewenste huisnummer niet in de lijst staat, kies je het dichtstbijzijnde huisnummer.

Teken de inname

Op basis van de straat en adres van de inname, wordt een kaart getoond. Deze kaart is ingezoomd op het ingegeven adres en toont alle geplande innames tijdens jouw geselecteerde periode. Deze geplande innames betekenen een potentieel conflict en zijn soms een reden om uw aanvraag niet goed te keuren.

Tijdens het tekenen van de inname raden wij aan om te werken met de kaart op een volledig scherm. Dit kan je doen door het embleem “toggle full-screen” rechtsboven op de kaart aan te klikken.

Om verder in of uit te zoomen gebruik je altijd “+“ of “-” links bovenaan.

De ingenomen zone kan dan ingetekend worden op verschillende manieren:

  • Plaats een zone: Een rechthoek met de opgegeven afmetingen. Je kan de rechthoek draaien in de gewenste richting.
  • Teken een zone: Een polygoon met vrije vorm en afmetingen. De polygoon wordt gesloten met een dubbelklik of door te klikken op het startpunt.
  • Teken een lijn met buffer: Een lijn met daarrond een bufferzone met opgegeven grootte.
  • Import GPX: Hier kan een GPX bestand worden toegevoegd om de zone in te tekenen met rond de route een buffer met opgegeven grootte (handig voor bv wielerwedstrijden)
  • Verwijder: Hier kan je ingetekende zones verwijderen door deze aan te klikken (per zone of alle zones)

Een uitgebreid overzicht (met filmpjes) van de verschillende manieren wordt gegeven in het artikel 'Hoe teken ik een zone in?'

OPGELET !!! Teken de inname zo juist mogelijk. Je kan eventueel zelf al signalisatie toevoegen maar dit is niet verplicht.

Geef meer details over de hinder van deze inname

Na het tekenen van de inname kan hier meer info gegeven worden over de hinder die de inname zal veroorzaken op het voetpad/berm, fietspad, parkeerstrook en rijbaan. Dit zijn dynamische vragen dewelke meer opties geven naargelang deze van toepassing zijn.

Hier moet minstens 1 vorm van hinder (voetpad/berm, fietspad, parkeerstrook, rijbaan) worden aangegeven om verder te kunnen.

Stap 4: Contactgegevens

Hier worden de contactgegevens van de aanvrager ingevuld. De aanvraag kan gebeuren als particulier, bedrijf, vereniging of gemeentelijke dienst en zal naargelang andere contactgegevens verwachten. Indien een gebruiker aangemeld is met een EagleBe-account (gratis aan te maken via https://app.eaglebe.com/auth/start) worden zijn contactgegevens automatisch ingevuld.

Hier kan men ook de contactgegevens van de verantwoordelijke signalisatie, opdrachtgever en verantwoordelijke aannemer ingeven indien verschillend van aanvrager.

Stap 5: Bevestiging

Jouw aanvraag is nu klaar om in te sturen. Je moet enkel nog akkoord gaan met de algemene voorwaarden van de gemeente en de privacy voorwaarden van EagleBe.

Daarna kan je de aanvraag verzenden en krijgt je een bevestigingsmail met daarin een overzicht van je aanvraag.

Relevante producten