Wijk-werken

Sinds 1 januari 2018 is het wijk-werken in de plaats gekomen van het vroegere PWA. Wijk-werken is een tewerkstellingsmaatregel voor werklozen en leefloongerechtigden met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Wijk-werkers kunnen maximum 60 uur per maand en maximum 630 uur per jaar bijklussen. Hiervoor krijgen ze een vergoeding bovenop hun werkloosheidsuitkering of leefloon. Zo doen de wijk-werkers ervaring op en schaven ze een aantal attitudes en competenties bij. Het uiteindelijke doel van het wijk-werken is deze mensen een stap dichter te brengen naar werk op de gewone arbeidsmarkt.

Zet zelf een wijk-werker in
Via wijk-werken kan u enkele activiteiten laten uitvoeren door een wijk-werker uit de buurt. Hierdoor helpt u werkzoekenden en leefloongerechtigden om hun beroepsvaardigheden te ontwikkelen. Een uitgebreide lijst met mogelijke activiteiten vindt u terug op de website van VDAB (www.vdab.be/wijk-werken/gebruiker) of bij onze wijk-werkbemiddelaar, Christel Rom.

Een natuurlijk persoon, land- en tuinbouwvereniging en vzw of niet-commerciële organisatie komt in aanmerking als gebruiker. Heeft u een aantal activiteiten waarvoor u moeilijk een professional vast krijgt? Overweeg dan zeker het wijk-werken!

Wordt u wijk-werker?
Als werkloze of werkzoekende krijgt u de kans om in uw eigen buurt een aantal activiteiten uit te voeren. Zo doet u ervaring op en zet u een grote stap in uw traject naar werk. Bespreek de mogelijkheden met uw VDAB-bemiddelaar of maatschappelijk assistent.

Meer info
IGO werd aangeduid als organisator voor het arrondissement Leuven.
Christel Rom, de wijk-werkbemiddelaar van Bertem:

Christel.rom@vdab.be
gsm 0470 71 19 37 - bereikbaar op maandag en dinsdag (of bericht inspreken op het antwoordapparaat)
spreekuur in het gemeentehuis, Sociale Dienst, Gemeentestraat 10, Vaalbeek :

  • de eerste maandag van de maand van 9.00 tot 11.00 uur en in de namiddag op afspraak
  • de vierde maandag van de maand op afspraak (in de namiddag)