Wegenwerken Naamsesteenweg (Leuven) volledig afgesloten

Vanaf 27 september neemt Wegen en Verkeer de fietspaden en de rijweg op de Naamsesteenweg in Heverleebos van aan de brug aan de E40 (grondgebied Leuven) tot aan de grens met Oud-Heverlee onder handen.

De Naamsesteenweg zal afgesloten worden tussen de brug van de E40 en grondgebied Oud-Heverlee (Blanden). De officiële omleiding voor auto- en vrachtverkeer naar Leuven loopt via de Expresweg, de E40 en E314. Een goeie tip is zeker om met de fiets naar Leuven te rijden, een lokale omleiding voor de fietsers is voorzien via de Duivenstraat, de Vinkenbosstraat, de Kerspelstraat en de Bierbeekpleindreef.

Je kan het plan van de omleiding raadplegen in bijlage. 
Raadpleeg de dienstregeling van de TEC voor de aangepaste route van het openbaar vervoer.

De werken starten na het WK (27 september) 2021 en zullen ongeveer 3 maanden duren.

Wat en waarom?

  • Nieuwe fietspaden: De ligging en de breedte van de fietspaden verandert niet, maar de verharding wordt volledig vernieuwd voor meer fietscomfort en er komt een haag om fietsers fysiek af te scheiden van het autoverkeer. In totaal wordt ongeveer tweeënhalve kilometer fietspaden (1,25 km aan beide kanten) vernieuwd.
  • Onderhoud rijweg: Wegen en Verkeer geeft ook de rijweg voor automobilisten op hetzelfde stuk weg een grondige onderhoudsbeurt: de bovenste asfaltlaag wordt vernieuwd en er worden boordstenen geplaatst. Van de werken op de Naamsesteenweg wordt ook gebruik gemaakt om een stuk van de Parnassusdreef mee op te knappen. 
  • Nieuwe bushaltes: Tot slot worden ook de huidige bushaltes ter hoogte van de Parnassusdreef aangepast. Bussen zullen er na afloop van de werken niet langer langs de rijweg stoppen, maar wel gewoon op de rijweg halteren. Het openbaar vervoer zal er op die manier ook vlotter verlopen. 
  • Vleermuisvriendelijke verlichting: Nadat alle wegenwerken afgerond

Meer weten? 

https://wegenenverkeer.be/werken/vernieuwen-fietspaden-en-rijweg-van-de-naamsesteenweg-heverleebos

Gepubliceerd op  di 21 sep 2021