Waversebaan: 2de fase start op 31 januari

Volgende week starten de wegenwerken op de Waversebaan met fase 2, tussen drankenhandel Schroeders en het kruispunt met de Rozenbergstraat.

Omleiding

De omleidingen, deze blijven zoals in 'fase 3': Waversebaan-Vaalbeekstraat-Bogaardenstraat-Ophemstraat-Waversebaan en Waversebaan-Ophemstraat-Bogaardenstraat-Dorpsstraat-Waversebaan.

Voor de fietsers van en naar Vaalbeek-Blanden zal er een omleiding voorzien worden via de parking sportcomplex naar de Maurits Noëstraat en omgekeerd. Naar Sint-Joris-Weert zal de omleiding via de Kloosterdreef-Groenstraat-Rozenbergstraat-Ophemstraat en omgekeerd gebeuren.

Asfaltering

Deze fase van de werken zal een drietal maanden in beslag nemen. Tijdens fase 2 zal er ook verder gewerkt worden op fase 3 aan de fietspaden. De asfalt wordt gelegd zodra het weer het toelaat op voetpaden en de aansluitingen met de zijstraten.

De asfalt toplaag van de fase 2 en 3 zal in één keer geplaatst worden.

Bereikbaarheid lokale ondernemers

Het sportcomplex (OHL, TC Meerdaal), het kinderdagverblijf, de ruiterschool, het restaurant en alle ondernemers of vrije beroepen langs de Waversebaan ,zijn bereikbaar via de Waversebaan, komende van Leuven.

Gepubliceerd op  do 25 jan 2024