Vragen over het coronavirus?

Gepubliceerd op  vr 14 feb 2020
De federale overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met haar partners bij de Gemeenschappen en Gewesten, bundelt alle belangrijke informatie samen in 1 website.

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, is het begrijpelijk dat ook onze burgers zich vragen stellen over hun veiligheid.
Daarom hebben ze bij de federale overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met onze partners bij de Gemeenschappen en Gewesten, het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen te brengen. 

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden en worden de “veel gestelde vragen” doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen.
Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen.
Burgers kunnen op de website ook per mail hun vragen kwijt of kunnen ons bellen op het gratis info-nummer 0800/14 689.

Ook op de twitter-account (@be_gezondheid) en facebook-pagina informeren ze doorlopend over alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies waarmee burgers zichzelf kunnen beschermen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.