Voorbereidende nutswerken Waversebaan

Vanaf maandag 12 september beginnen de verschillende nutsbedrijven met de aanpassings-en vernieuwingswerken van de nutsleidingen en de openbare verlichting. De werken verlopen in 4 fases om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Heraanleg Waversebaan

De heraanleg van de Waversebaan werd al vroeg dit jaar aangekondigd. Een lopend beroep tegen de vergunning zorgt er voor dat de wegenwerken niet als gepland dit najaar aanvangen. De voorbereidende nutswerken tussen het kruispunt Witte Bomendreef en kruispunt Dorpsstraat/Eikenlaan starten wel in september.

Gefaseerde nutswerken

In een eerste fase zal doorgaand verkeer op de Waversebaan met behulp van verkeerslichten langs de werken kunnen rijden. Voor verkeer komende van de Maurits Noëstraat en de Ophemstraat is het kruispunt echter afgesloten.

In een tweede fase, van 19 september tot 1 oktober zal het gehele kruispunt worden afgesloten, ook voor doorgaand verkeer op de Waversebaan. De volledige fasering van de werken en de verschillende omleidingen vind je hier.

Woensdagmarkt

Tijdens de werken zal de woensdagmarkt aan het Zoet Water gewoon kunnen doorgaan. De markt zal bereikbaar zijn via de Maurits Noëstraat of voor fietsers en wandelaars langs de Witte Bomendreef en de dam tussen de Molenvijver en de Huisvijver.

Vaccinatiecentrum De Roosenberg

Het vaccinatiecentrum De Roosenberg zal in de eerste week wel bereikbaar zijn voor het verkeer dat via de Waversebaan komt. In fase 2, wanneer het kruispunt helemaal afgesloten wordt, zal iedereen de omleiding moeten volgen. Hou hier rekening mee, wanneer je een afspraak voor vaccinatie hebt.

Wil je graag op de hoogte blijven van het verloop van de werken, kan je hier terecht of in de Oud-Heverlee app. Je vindt de Oud-Heverlee App in de Play Store en App Store. 

Gepubliceerd op  do 08 sep 2022