VIP 2024

In de zomer van 2024 worden de straten van Parijs het podium voor de langverwachte Olympische en Paralympische Spelen. Gedurende dit bijzondere Olympische jaar zet Sport Vlaanderen alles op alles met het VIP 2024-project om zoveel mogelijk Vlamingen in beweging te krijgen. Het motto "Zien sporten, doet sporten" staat hierbij centraal. En wij dragen hier met plezier aan bij!

Oud-Heverlee gaat vol enthousiasme de uitdaging aan om de titel van VIP 2024-gemeente te bemachtigen. Op verschillende manieren brengen we de Olympische sfeer naar onze gemeente, waarmee we bijdragen aan een actieve en sportieve beleving voor al onze inwoners.

Vind hier wat er allemaal al op de planning staat. 

"Start to" - lessenreeksen

Je hoeft geen topatleet te zijn om te kunnen genieten van de vreugde van sport. Doe met ons mee en ontdek samen vanaf beginnersniveau een nieuwe sport. 
Hieronder vind je een overzicht van onze "start to"-lessenreeksen:

  • Start to pickleball
  • Start to run
  • Start to skate
  • Kijk! Ik Fiets: leer jouw kampioen fietsen op 3 uur tijd

Hou je het liever wat rustiger en laagdrempeliger? Dan kan je ook steeds op dinsdag- en donderdagvoormiddag mee met onze gezondheidswandelingen

Bib Olympiade

Maart is niet zomaar een maand; het is Jeugdboekenmaand, met als thema "Sport en spel"! Bib Oud-Heverlee heeft iets groots in petto voor de leerlingen van de derde graad van onze lokale scholen: een digitale quiz, en de winnende klas van elke school wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de spannende bibolympiade op maandag 25 maart.

Wat kunnen de leerlingen verwachten? vanalle sportieve en speelse uitdagingen waarbij boeken een centrale rol spelen. Deze keer worden de boeken niet alleen gelezen, maar ook gebruikt op manieren die je nooit voor mogelijk had gehouden!

Olympisch buitenspelen

Op woensdag 17 april nodigen we alle kinderen uit om deel te nemen aan onze jaarlijkse buitenspeeldag. Er staan diverse leuke activiteiten op de planning, variërend van het bouwen van mega knikkerbanen tot het springen op luchtkussens en het beklimmen van een klimmuur. Voor elk kind is er iets leuks te beleven!

Locatie: Onthaalpoort De Torenvalk

Wanneer: woensdag 17 april, van 13u tot 17u 

Prijs: Gratis 

O(H)lympische Goud! 

Ook onze lokale kampioenen uit Oud-Heverlee verdienen een speciaal moment in de schijnwerpers. Op vrijdag 31 mei organiseert de sportraad daarom onze eigen kampioenenviering. Tijdens deze bijzondere avond worden individuen of teams die tussen juni 2023 en mei 2024 kampioen zijn geworden in de bloemetjes gezet.

Ben jij zelf een kampioen of maak je deel uit van een team dat recentelijk kampioen is geworden in een sportdiscipline? Of ken je iemand die deze eer verdient? Aarzel dan niet om deze informatie vóór 13 mei door te sturen naar vrijetijd@oud-heverlee.be, samen met foto's of een video van de indrukwekkende prestatie.

Scholen sportdag olympiade

Op dinsdag 30 april staat er een bijzondere dag op het programma voor de leerlingen van het 5de leerjaar uit alle basisscholen van Oud-Heverlee. Samen trekken ze naar het Zoet Water om een Olympische dag vol sport en spel te beleven. In samenwerking met lokale sportpartners willen we de kinderen laten kennismaken met de diverse sportmogelijkheden die zowel het Zoet Water als onze gemeente te bieden hebben en dit allemaal in thema van de Olympische spelen.