Verwijderen van asbesthoudende daken van niet-bewoonde gebouwen

Gepubliceerd op  vr 03 mei 2019
Ook de gemeente ondersteunt de asbestafbouwdoelstellingen. Samen met 15 andere gemeenten en Interleuven is er een subsidieproject bij OVAM ingediend voor de samenaankoop voor de verwijdering van asbesthoudende daken.

Het gebruik van golfplaten, leien, schoorsteenpijpen die asbest bevatten, was tot de jaren 1990 courant bij het optrekken van een gebouw. Door de enorme impact van asbest op het milieu en de gezondheid van de mensen is het produceren, verhandelen of (her)gebruik van asbesthoudende materialen al sinds 1998 verboden. De Vlaamse Regering heeft samen met OVAM een asbestafbouwbeleid uitgewerkt om Vlaanderen uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken.

 

Ook de gemeente ondersteunt de asbestafbouwdoelstellingen. Samen met 15 andere gemeenten en Interleuven is er een subsidieproject bij OVAM ingediend voor de samenaankoop voor de verwijdering van asbesthoudende daken bij particulieren van niet-bewoonde gebouwen zoals een tuinhuis, berghok, kippenhok, garage, … Eén of meerdere deskundige dakwerkers/aannemers zullen worden aangesteld door de intergemeentelijk burgerstuurgroep. Dit projectvoorstel is onder voorbehoud van de goedkeuring van het project door OVAM. 

Bent u bereid om samen met andere geïnteresseerde inwoners samen te komen in een intergemeentelijke burgerstuurgroep (start in juni 2019) om onder meer de nodige afspraken te maken omtrent procedure en timing, criteria te bespreken, firma’s aan te schrijven, offertes te vergelijken.

Dan kan u zich inschrijven via https://extranet.interleuven.be/asbestverwijdering.

De intergemeentelijke burgerstuurgroep zal in het algemeen belang van de inwoners van alle deelnemende gemeenten denken en werken. Interleuven zal voor de administratieve en logistieke ondersteuning zorgen evenals voor de begeleiding van de stuurgroep.

Contact & openingsuren

Milieu

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 75
E-mail
milieu@oud-heverlee.be
Website
www.oud-heverlee.be

Vandaag

open van 13.30 - 20 uur

Morgen

open van 9 - 12.30 & 13.30 - 15.30 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren