Verkeersmaatregelen in de Kauwereelstraat en in de Maurits Noëstraat

Gepubliceerd op  za 14 sep 2019
In beide straten start het gemeentebestuur een proefproject van 3 maanden en zijn er chicanes geplaatst. Deze proefprojecten zullen lopen van half september tot half december.

De gemeente is zich bewust van de moeilijke verkeerssituatie in de Kauwereelstraat, een belangrijke verbinding as in onze gemeente die nu nog extra belast is door de werken in Huldenberg. Er is veel verkeer en de snelheidslimiet van 50 km/u wordt veelvuldig overschreden. 

Het gemeentebestuur heeft besloten om snelheidsremmende maatregelen te nemen. Met name het plaatsen van twee nieuwe chicanes. 

 

We krijgen, terecht, regelmatig meldingen over de snelheid en het druk verkeer in de Maurits Noëstraat. De Maurits Noëstraat is inderdaad een belangrijke verbindingsweg op de oost-west as van onze gemeente.

Ook hier werd besloten om snelheidsremmende maatregelen te nemen. Er wordt een nieuw verkeersremmend element voorzien bij het binnenrijden van het gehucht Pragen komende van Vaalbeek ter hoogte van de huidige wegversmalling.

 

In eerste instantie, starten we op die twee locaties met een proefproject van 3 maanden. Dit proefproject zal lopen van half september tot half december. Tijdens dit proefproject worden metingen uitgevoerd. 

Op 9 december 2019 organiseren we een overleg in de gemeentehuis, waar we graag samen met jullie de nieuwe situatie evalueren.
Om 19.00 uur voor de Kauwereelstraat en om 20.00 uur voor de Maurits Noestraat.

U kan uw bevindingen ook doorgeven via mobiliteit@oud-heverlee.be .

Contact & openingsuren

Mobiliteit

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
mobiliteit@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren