Vergroening kerkhof Oud-Heverlee

Gepubliceerd op  wo 30 okt 2019
Al meerdere jaren wordt het kerkhof van Oud-Heverlee pesticide-vrij beheerd. In de nabije toekomst (voorjaar 2020) willen we het kerkhof blijvend vergroenen.

Aantrekkelijke, onderhoudsvriendelijke beplanting zal het kerkhof een rustigere uitstraling geven, die uitnodigt om even te verpozen. 

Tussen de graven zal hoofdzakelijk Kruiptijm en Kruipend Zennegroen aangepland worden. Deze zones zijn vlot beloopbaar. In zones waar er meer ruimte is, zal dit afgewisseld worden met planten als Ooievaarsbekje, Kleine Maagdenpalm, Salie of Duizendknoop. Aan de zijkanten zal een aanplant gebeuren met Gele en Rode Kornoelje. Tijdens de winter verkleuren de twijgen van deze laatste soort grijsgroen naar donkerrood, waardoor de struik ook tijdens de winter voor kleur zal zorgen.

Tegelijk zal de toegankelijkheid van het kerkhof verbeterd worden. De bestaande paden worden omgevormd tot grindgazon. Dit is een combinatie van berijdbaar gesteente, voedingsgrond en graszaad. Rolstoelen, kinderwagens, rollators, … zouden dan niet langer problemen mogen ondervinden.

Tot slot zal ook de strooiweide op termijn uitgebreid worden. Ook hier zullen bloemen als sneeuwklokjes en krokussen af en toe voor een stil, sereen signaal van hoop zorgen.

Contact & openingsuren

Infrastructuur

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
infrastructuur@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 13.30 - 20 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren