Verfraaiing speelplaats GBS De Lijsterboom

Gepubliceerd op  vr 03 mei 2019
De ouderraad van de school te Blanden en de gemeente Oud-Heverlee hebben hun schouders gezet onder de verfraaiing van de speelplaats. De plannen zijn niet beperkt tot de verfraaiing van hetgeen reeds aanwezig is. Afgelopen jaar kocht de gemeente Oud-Heverlee woning met tuin aan naast het school.

De ouderraad van de school te Blanden en de gemeente Oud-Heverlee hebben hun schouders gezet onder de verfraaiing van de speelplaats. De eerste tekenen waren reeds afgelopen jaar zichtbaar. Er werd een boom aangeplant in het midden van de speelplaats, er verscheen een nog niet in dienst gestelde buisglijbaan, en recent werden ook nieuwe goaltjes geplaatst.

Boven de sanitaire blok wordt nu ook een lounge-leeshoek ingericht, een buitenruimte voor rustige activiteiten zowel tijdens de lesuren als tijdens de speeltijd. De buisglijbaan legt een speelse verbinding tussen het nieuw aangelegde terras, en de speelplaats.

De plannen zijn echter niet beperkt tot de verfraaiing van hetgeen reeds aanwezig is. Afgelopen jaar kocht de gemeente Oud-Heverlee woning met tuin aan naast het schoolgebouw. Op dit perceel zijn de vrijstaande bedakingen reeds weggenomen, werd een overdekte fietsenstalling gebouwd en werken we aan de inrichting van een ravotzone.

's Ochtens kunnen de jonge fietsertjes hun fietsen nu stallen via de poort naast het schoolgebouw. Via de overdekte zone ter hoogte van de burelen kan je naar de speelplaats.

De afbraak van de woning en de inrichting en ingebruikname van het gehele aangekochte perceel worden in samenspraak met de school verder uitgewerkt.

Contact & openingsuren

Infrastructuur

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
infrastructuur@oud-heverlee.be

Vandaag

open van 13.30 - 20 uur

Morgen

open van 9 - 12.30 & 13.30 - 15.30 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren