Stopzetting verkoop vuilniszakken in het gemeentehuis

Gepubliceerd op  ma 25 nov 2019
Vanaf 1 januari 2020 wordt de verkoop van vuilniszakken in het gemeentehuis gestopt. De knipkaarten voor het containerpark zullen vanaf dan verkocht worden aan de balie burgerzaken én ook bijkomend in de filialen van de bibliotheek.

Het gemeentebestuur van Oud-Heverlee neemt deze maatregelen om de dienstverlening te verbeteren. Hierdoor kunnen de medewerkers van de diensten ruimtelijke ordening en leefmilieu en infrastructuur zich meer toespitsen op hun kerntaken. Zo krijgen ze meer tijd voor het behandelen van (bouw)dossiers, beantwoorden van vragen per mail en per telefoon, het ontvangen van inwoners op afspraak om hun vragen te behandelen.

Sinds enkele jaren zijn er geen vuilniszakken meer specifiek voor onze gemeente. De blauwe en roze zakken zijn uniform voor het hele werkingsgebied van EcoWerf en zijn overal makkelijk verkrijgbaar. De verkoop in het gemeentehuis zal daarom stopgezet worden vanaf 1 januari 2020.

De knipkaarten voor het containerpark zullen vanaf 1 januari 2020 niet langer verkocht worden aan de balie wonen (Gemeentestraat 10), maar wel aan de balie burgerzaken (Gemeentestraat 2) én vanaf dan ook bijkomend in de filialen van de bibliotheek.

Enkele weinig verkochte producten als nestkastjes, compostvaten en groene keukenafvalbakjes zal de gemeente niet langer zelf aanbieden. Er is ondertussen een breed aanbod binnen tuinzaken en doe-het-zelf winkels verkrijgbaar.

Voor afvalzakken (blauw of roze) of knipkaarten voor het recyclagepark kan je in onze gemeente terecht bij: Total tankstation (Blanden), J&J Drinks (Haasrode), Spar (Haasrode), Drankenwinkel Schroeders (Oud-Heverlee), Tuincentrum Michaux (Sint-Joris-Weert), Proxy Delhaize (Sint-Joris-Weert), Den Bakker (Sint-Joris-Weert).

Composteerbare zakken zijn te verkrijgen bij Spar, Proxy Delhaize en tuincentrum Michaux. Bovendien kan je de blauwe en roze zakken ook aankopen bij de meeste supermarkten in de buurgemeenten en in het Leuvense.

Contact & openingsuren

Infrastructuur

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
infrastructuur@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren

Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 70
Fax
016 38 88 09
E-mail
ruimtelijke.ordening@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten

Morgen

gesloten

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren