Vaccinatiecentrum De Roosenberg in opbouw

De vaccinatiecampagne komt stilaan op toerental. Na de bewoners en medewerkers van woonzorgcentra is het de beurt aan zorgmedewerkers die een hoog risico op besmetting lopen door nauw contact met COVID-19-patiënten. Hoe meer vaccins op de markt komen, hoe meer mensen gevaccineerd kunnen worden.

Alles in stelling voor het nieuwe vaccinatiecentrum
Zodra de bredere vaccinaties op gang komen, kunnen de inwoners van Oud-Heverlee daarvoor terecht in het vaccinatiecentrum in zaal De Roosenberg aan het Zoet Water in Oud-Heverlee. Samen met de Eerstelijnszone Leuven Zuid, de lokale besturen van Huldenberg, Lubbeek en Bierbeek en een rist gespecialiseerde partners brengen we alles in gereedheid zodat iedereen veilig en snel zijn coronavaccin krijgt. Op Laatjevaccineren.be ontdek je wanneer jij aan de beurt komt. Je vindt er ook het antwoord op heel wat vragen.

Meehelpen als vrijwilliger in het vaccinatiecentrum
Wil je je als vrijwilliger – al dan niet met een medische achtergrond – inzetten in de organisatie van het vaccinatiecentrum De Roosenberg? Dan kan je je daarvoor met dit formulier aanmelden bij de Eerstelijnszone Leuven Zuid. Hulp als medische medewerker, in de logistiek of bij het onthaal van het vaccinatiecentrum: de precieze personeelsnoden worden nu uitgewerkt. De ELZ contacteert je dan van zodra er een beter zicht is op de planning.

Oud-Heverlee Helpt
Maar ook lokaal in Oud-Heverlee kan je een handje toesteken in het goede verloop van de vaccinatiecampagne. Zo hopen we op de hulp van vrijwilligers te kunnen rekenen om mensen die wat minder mobiel zijn van en naar het vaccinatiecentrum te vervoeren. Hou onze webpagina Oud-Heverlee Helpt in de gaten om lokaal aan de slag te gaan als vrijwilliger.

Vacatures bij ELZ Leuven Zuid

Zoals jullie weten, zullen er in onze ELZ twee vaccinatiecentra (gemeenschapscentrum Colomba te Kortenberg en gemeenschapscentrum De Roosenberg te Oud-Heverlee) worden opgericht. In het kader van de opstart van onze twee vaccinatiecentra zijn we dringend op zoek naar twee halftijdse of één voltijdse HR-manager. De vacature vind je in de bijlage op deze pagina.

Volhouden is de boodschap
Vaccinatie is een belangrijke troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten. Om terug gewoon met vrienden je verjaardag te vieren, je (groot)ouders te knuffelen, op café of restaurant te gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Maar zolang niet iedereen beschermd is, blijft het allerbelangrijkste om de huidige maatregelen goed te blijven opvolgen. Hou vol!

Wat is al duidelijk voor onze inwoners?

  • Elke meerderjarige inwoner zal een uitnodiging krijgen voor vaccinatie. Op deze uitnodiging vind je de plaats, datum en uur van vaccinatie. De vaccinatie zal enkel kunnen op afspraak. Als je een uitnodiging ontvangt, zal er ook worden gevraagd om dit online te bevestigen of een wijziging van uur aan te vragen.
  • Ook als je je niet wenst te vaccineren, wordt er gevraagd dit online door te geven. Op die manier geef je de kans aan anderen om op dat moment gevaccineerd te worden.
  • Indien je geen toegang hebt tot het internet, kan je telefonisch ondersteuning vragen. Die contactgegevens vind je ook terug op de uitnodiging.
  • Het vaccinatiecentrum zal alle dagen van de week open zijn. Ook op zaterdag en zondag zal hier gevaccineerd worden.
  • Voor mensen die minder mobiel zijn, is ondersteuning mogelijk om de verplaatsing naar het centrum te maken.
  • Thuisvaccinatie of vaccinatie via de huisarts zal voor een beperkte doelgroep georganiseerd worden. Over de organisatie hiervan hopen we snel meer duidelijkheid te kunnen geven.

Wens je nog meer informatie over de coronavaccinatie? Laatjevaccineren.be

Gepubliceerd op  vr 22 jan 2021