Gemeente Gemeente Oud-Heverlee

Update: heraanleg gedeelte Blandenstraat

Gepubliceerd op  wo 10 mei 2017
Vanaf donderdag 11/05/2017 wordt gestart met fase 2 "wegeniswerken". Hierdoor zal in de Blandenstraat tussen de Dassenstraat en de Konijnenhoekstraat alle doorgaand verkeer onmogelijk zijn. Deze werken zullen vermoedelijk tot eind oktober 2017 duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

In deze 2e fase worden de bestaande verhardingen opgebroken waarna de onderfundering en fundering, borduren en weggoot, fietspad, voetpad en rijweg worden vernieuwd. Deze werken zullen vermoedelijk tot eind oktober 2017 duren, afhankelijk van de weersomstandigheden.

De Blandenstraat is een belangrijke verbindingsweg doorheen de gemeente gelegen in een schoolomgeving. Verkeersveiligheid voor fietsers en voetgangers is dan ook een belangrijke prioriteit. Om in beide richtingen ruimte te maken voor een fietspad, wordt de straat versmald. De werken lopen van aan de Konijnenhoekstraat tot aan de Dassenstraat, waar momenteel ook de fietspaden vernieuwd worden. Zo ontstaat er eindelijk een veilige fietsverbinding doorheen Haasrode en Blanden. Ook de parkeersituatie in de Blandenstraat zelf wordt verduidelijkt. Nu wordt er immers nog regelmatig op gevaarlijke plaatsen geparkeerd, wat onveilige situaties creëert. 

Vanaf donderdag 11 mei 2017 zal hierdoor in de Blandenstraat tussen de Dassenstraat en de Konijnenhoekstraat alle doorgaand verkeer onmogelijk zijn.

Tijdens deze fase wordt het lokaal verkeer omgeleid via Armand Verheydenstraat (richting Leuven) of via Dalemstraat/Kerkeveld (richting Blanden).
De bussen zullen via een kleine lus het centrum van Haasrode nog kunnen bedienen. (De omleidingsplannetjes van de Lijn kan u raadplegen onderaan bij "bijlagen")

Alle doorgaand en zwaar verkeer wordt gedurende de hele periode omgeleid via de Parkstraat en Expressweg.

 

 

Ondernemers die hinder ondervinden door openbare werken kunnen een hinderattest aanvragen bij de gemeente voor het aanvragen van een inkomenscompensatievergoeding, een rentetoelage of waarborg. Meer informatie vindt u in onderstaande bijlage (hinder bij openbare werken voor handelaars.doc) en de nodige aanvraagformulieren en regelgeving via deze links:

Aanvraagformulier tot het verkrijgen van een hinderattest
Formulier eerste aanvraag vergoeding/verlenging van de vergoeding
Rentetoelage hinder openbare werken
Vlaio

 

 

 

Contact & openingsuren

Infrastructuur

Adres
Gemeentestraat 103054Oud-Heverlee
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
016 38 88 60
E-mail
infrastructuur@oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9 - 12.30 & 18 - 20 uur

Morgen

open van 9 - 12.30 uur
Meer openingsuren