Gemeente Gemeente Oud-Heverlee

Tijdelijke afsluiting Leuvensestraat

Gepubliceerd op  do 18 mei 2017
Door een wegverzakking naar aanleiding van een grote breuk in de riolering zal de Leuvensestraat ter hoogte van de Pastoor Tilemansstraat vanaf zaterdag 20 mei 2017 om 6.30 uur tijdelijk afgesloten zijn voor alle doorgaand verkeer, uitgezonderd fietsers en voetgangers.

In de Leuvensestraat ter hoogte van de woning 61 is een groot gat in de rijweg ontstaan ten gevolge van ondergrondse rioleringsproblemen (uitspoeling).
Bij onderzoek is gebleken dat de problemen groter zijn dan verwacht. Om deze te kunnen oplossen dient de inspectieput volledig vrij gegraven te worden om het lek onderaan in de put te kunnen inspecteren. Gezien deze inspectieput in het midden van de rijweg ligt en we geen zekerheid hebben over de stabiliteit van de ondergrond dienen we de Leuvensestraat volledig af te sluiten voor alle doorgaand verkeer met uitzondering van voetgangers en fietsers.

De omleidingen starten vanaf zaterdag 20 mei 2017 om 06.30 uur.
Voor het doorgaand verkeer zal een omleiding ingelegd worden via Korbeek-Dijle en Neerijse.
Voor het plaatselijke verkeer en de bussen van De Lijn is er een omleiding voorzien via de Oude Nethensebaan. Omwille van de breedte van de Oude Nethensebaan zal voor het gedeelte tussen de Leuvensestraat en de Heidestraat met verkeerslichten gewerkt worden.


De herstellingswerken starten vanaf maandag 22 mei 2017.
De vermoedelijke duur van de herstellingswerken, uitgevoerd door Infrax, zal tussen de 3 dagen en 3 weken zijn al naargelang de aangetroffen schade van de riolering. Wij gaan proberen de afsluiting van de weg tot een minimum te beperken.

Het gemeentebestuur verontschuldigt zich voor het ongemak.

Contact & openingsuren

Infrastructuur

Adres
Gemeentestraat 103054Oud-Heverlee
E-mail
infrastructuur@oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9 - 12.30 uur

Morgen

open van 9 - 12.30 & 18 - 20 uur
Meer openingsuren