Test BE-Alert op 3 oktober 2019

Gepubliceerd op  di 10 sep 2019
Bij een noodsituatie willen we u graag snel verwittigen. Daarom beschikt onze gemeente over BE-Alert, een systeem dat u op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 3 oktober zullen we dit systeem testen via mail.

Nationale test

Op 3 oktober houden verschillende gemeenten in België een BE-Alert test. Ook Oud-Heverlee doet mee. Al onze inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via e-mail het volgende testbericht ontvangen.

Test BE-Alert gemeente Oud-Heverlee. Dit is een test. Er is geen reactie vereist. Motiveer ook familie en vrienden om zich in te schrijven op www.be-alert.be

Door BE-Alert te testen, kan onze gemeente de procedures inoefenen. Bovendien willen we hiermee onze inwoners bewust maken van het feit dat het belangrijk is om meteen op de hoogte te zijn bij een noodsituatie.
Bovendien willen we al wie nog niet geregistreerd is aanmoedigen om zich zo snel mogelijk te registreren. Zo bent u onmiddellijk op de hoogte wanneer er zich een noodgeval voordoet én weet u ook meteen wat er op dat moment van u verwacht wordt. Bent u nog niet ingeschreven, doe dit dan nu op www.be-alert.be

Wat is BE-Alert?

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we u kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand.

Registreer u

Om een bericht te ontvangen moet u zich registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. U kan meerdere adressen registreren zodat u ook verwittigd kan worden bij een noodsituatie op het werk of bij uw familie.

BE-Alert kan een bericht versturen via verschillende kanalen. U kan verwittigd worden via sms, e-mail of via een gesproken bericht op een vaste telefoonlijn. U hoeft dus geen smartphone te hebben. Bovendien is BE-Alert volledig gratis.

Schrijf u vandaag nog in en test mee op 3 oktober!

www.be-alert.be

Contact & openingsuren

Noodplanning

Adres
Gemeentestraat 2, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 34

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 12.30 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren