Teek

Een teek is een heel klein, bruinzwart diertje dat lijkt op een plat spinnetje. Het is een huidparasiet die behoort tot de familie van de mijten.

Ziekte van Lyme

Is de teek die u heeft gebeten besmet met de Lyme-bacterie? Dan kan u er ziek van worden. De ziekte van Lyme is meestal goed te behandelen met antibiotica. Zonder behandeling kan ze chronische klachten veroorzaken aan het hart, het zenuwstelsel, de gewrichten en de huid. Hebt u een rode of blauwachtige ring op de plaats van de tekenbeet? Ga dan naar uw huisdokter.

Controleren is belangrijk

Teken kunnen zich overal vastbijten. Ze houden vooral van uw lies, knieholte, oksel, bilspleet, de plaats achter uw oren en rond uw haargrens in uw nek. Controleer altijd op tekenbeten als u in het groen geweest bent. Laat iemand anders de plekken controleren die u zelf niet goed kunt zien of gebruik een spiegel. Verwijder de teek zo snel mogelijk zonder ze te beschadigen met een tekenverwijderaar – te koop bij uw apotheker – of met een pincet met dunne uiteinden. Controleer ook of er teken zijn op uw kleding. Krijgt u de teken niet uit uw kleding? Was die dan op 60°C.

Relevante producten