Start 1e fase heraanleg Leuvensestraat op 17 januari

Maandag 17 januari start de 1e fase van de heraanleg van de Leuvensestraat in Sint-Joris-Weert. Hou rekening met hinder en respecteer de omleiding.

Het geheel van de werken verloopt in 2 fasen:

  1. Fase 1 : vanaf het kruispunt Pastoor Tilemansstraat tot voor het kruispunt Reigersstraat/Oude Nethensebaan.
  2. Fase 2 : kruispunt Reigersstraat -/Oude Nethensebaan met stuk richting zoet water.

De werken fase 1 starten op 17/01/2022 en zullen 3 à 4 maanden duren. Fase 2 start nadat fase 1 is afgewerkt en zal 1,5 tot 2 maanden duren. Deze data en termijnen zijn weersafhankelijk.

Er werd voor deze fasering gekozen omdat de werken starten in de winter. Wij willen dat de werken aan het kruispunt met de Reigersstraat en de Oude Nethensebaan niet langer duren dan gepland. Daarom laten we deze fase doorgaan in een periode waar er geen kans is op vertraging door weersomstandigheden.

Omleiding

Gedurende de ganse werken (fase 1 en 2) zal het zwaar en doorgaand verkeer omgeleid worden via Korbeek-Dijle en Huldenberg.

Bij fase 1 zal het plaatselijk verkeer en de bussen van De Lijn via de Oude Nethensebaan kunnen rijden. De fietsers zullen via de Reigersstraat en de Ijzerenwegstraat omgeleid worden. Ook de Weertsedreef blijft gedurende de ganse werken open, met uitzondering van dinsdagvoormiddag 18 januari, wanneer ANB de dreef afsluit omwille van een drukjacht op everzwijnen.

Gepubliceerd op  vr 14 jan 2022