Sport of wandel steeds met twee dezelfde mensen

Gepubliceerd op  ma 04 mei 2020
Vorige week werd aangekondigd door de overheid dat outdoor sporten toegestaan is met maximum twee andere sporters. Nu werd aangevuld dat die 2 personen, indien ze niet bij jou onder hetzelfde dak wonen, steeds dezelfde mensen moeten zijn.

Fysieke activiteiten zijn toegestaan op voorwaarde dat ze worden uitgeoefend:

  • in open lucht
  • zonder fysieke contacten
  • alleen of in het gezelschap van personen die onder hetzelfde dak wonen, daarmee worden ook bedoeld leefgroepen en hun begeleider uit jeugdvoorzieningen die onder hetzelfde dak verblijven en/of in het gezelschap van maximum twee dezelfde andere personen mits inachtneming van de social distancing maatregelen (afstand van 1,5 meter).
  • de noodzakelijke infrastructuren voor de uitoefening van de sporten in open lucht die geen fysieke contacten impliceren mogen openen met uitzondering van kleedkamers, douches en cafetaria’s. Toiletten en drankautomaten kunnen wel gebruikt worden. Onder infrastructuur verstaan we de clubs en de sportterreinen. Het verhuur of verkoop van materiaal wordt niet toegestaan.

Deze activiteiten zijn toegestaan voor de noodzakelijke duur om ze uit te oefenen. Na de uitoefening van de activiteiten is de terugkeer naar huis verplicht.

Meer informatie vind je hier.

Het Zoetwaterpark en alle andere speelterreinen in onze gemeente blijven afgesloten.

Het blijft verboden om in de parken te gaan zitten. Ten aanzien van zwangere vrouwen en ouderen moet er tolerantie aan de dag gelegd worden. De maatregel mag ook niet strikt toegepast worden op mensen met een beperkte mobiliteit of een mentale handicap. Ook picknicken en zonnebaden blijven verboden in parken.

Het gebruik van een gemotoriseerd voertuig voor het uitoefenen van een fysieke activiteit of een wandeling is enkel toegelaten om zich naar de plaats (bv. een bos op redelijke afstand) of de noodzakelijke sportinfrastructuur van de sport of wandeling in kwestie te begeven. Bovendien wordt er aan herinnerd dat toeristische activiteiten of uitstappen niet toegelaten zijn.