Samenaankoop streekeigen planten

Gepubliceerd op  do 25 jul 2019
Regionaal Landschap Dijleland organiseert een samenaankoop van (fruit)bomen, hagen, heggen en houtkanten in Vlaams-Brabant Hierdoor kan u kwalitatief streekeigen plantgoed aan een goede prijs aankopen.

AANBOD?

Gemengde pakketten voor hagen, heggen, houtkanten en bosranden

U kan kiezen uit gemengde pakketten van telkens 30 planten: een doornloze haag, doornige haag, bloesemheg, bijenheg, houtkanten voor verschillende bodems, een bosrandpakket of een vogelbosje. De gemengde pakketten zijn samengesteld met streekeigen soorten die van nature voorkomen in de regio en er goed gedijen. Ze zijn aangepast aan ons klimaat, waardoor ze minder gevoelig zijn voor ziektes en plagen. Met een gemengde haag trekt u meer diersoorten aan en vergroot u de natuurwaarde van uw tuin.

Hoogstamfruitbomen
Heimwee naar de smaak van een Jefkespeer of Brabanderskersen? In het aanbod vindt u tientallen oude variëteiten die zeer lekker smaken: appel, peer, kers, kriek, pruim, okkernoot, kweepeer, mispel en moerbei.

Loofbomen en knotwilgen
Een Zomereik, Winterlinde, Boskers of Zwarte els zullen prachtig staan in uw tuin. De hoogstammige Veldesdoorn is geschikt voor een kleinere tuin en een zegen voor de bijen. Wilgenpoten zijn ideaal voor een nattere bodem.

Wilgenhut
Met bundels wilgentakken bouwt u een levende groene speelhut of een schaduwrijk plekje. Een handleiding vertelt u stap voor stap hoe u hiervoor te werk gaat.

Nieuw in 2019: Paardenheg
Het paardenheg is een menging van Eenstijlige meidoorn, Hazelaar, Rode kornoelje, Haagbeuk, en Veldesdoorn. Eén paardenpakket bevat 30 plantjes voor één of meer rijen met 3 planten/m. Dit pakket vormt een ideale natuurlijke afsluiting voor uw paardenweide.

 

BESTELLEN?

Bestel online tussen 1 september en 31 oktober 2019 op www.behaagjetuin.be.

Het bestelde plantgoed haalt u af op het gemeentelijk verdeelpunt op zaterdag 7 december 2019 aan het gemeentelijk magazijn, Bierbeekstraat 8B, 3052 Oud-Heverlee, tussen 10.00 en 12.00 uur.

Meer informatie: Regionaal Landschap Dijleland vzw, 016 40 85 58, haag@rld.be

 

Contact & openingsuren

Milieu

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 75
E-mail
milieu@oud-heverlee.be
Website
www.oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9 - 12.30 & 13.30 - 15.30 uur

Morgen

gesloten

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren