Samen pakken we zwerfvuil aan!

Gepubliceerd op  wo 06 feb 2019
In Oud-Heverlee plannen we op zaterdag 16 maart een grote opruimactie. De milieuadviesraad start het zwerfvuilmoment om 13.30 uur aan het Zoet Water (parking aan kapel). Iedereen welkom!'

Bij de eerste tekenen van de lente hoort ook vaak "de grote schoonmaak". Ook in Oud-Heverlee plannen we op zaterdag 16 maart een grote opruimactie.

Iedereen kan deelnemen aan deze actie: alleen, met enkele buren, met je vereniging, ....

Voor alle deelnemers staan afvalzakken, handschoenen, veiligheidsvestjes en prikstokken klaar. Op vraag kan het ingezamelde zwerfvuil op maandag 18 maart in je buurt worden opgehaald. Jeugdverenigingen die deelnemen aan de actie, kunnen ook een subsidie van de gemeente krijgen. Hiervoor neem je op voorhand contact op met de milieudienst, zodat we samen de nodige praktische afspraken kunnen maken.

Wil je op regelmatige basis zwerfvuil in je buurt opruimen? Kom dan onze groep zwerfvuilpeters en -meters versterken, die in totaal meer dan 40 kilometer aan straten proper houden.

We zouden iedereen willen vragen om erop te letten zelf geen zwerfvuil achter te laten en de eigen stoep proper te houden. Wanneer je een sluikstort ontdekt kan je dit steeds melden aan de milieudienst. De gemeente zorgt er dan voor dat dit sluikstort wordt opgeruimd en dat de dader, indien gekend, hierop wordt belast.

De milieuadviesraad start het zwerfvuilmoment om 13.30 uur aan het Zoet Water (parking aan kapel). Iedereen welkom!'

Contact & openingsuren

Milieu

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 75
E-mail
milieu@oud-heverlee.be
Website
www.oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9 - 12.30 uur

Morgen

open van 13.30 - 20 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren