Pumptrack Zoet Water

Pumptrack Zoet Water

De pumptrack is 145m lang en is gelegen naast de minigolf in het Zoet Waterpark (Gemeentelijke recreatiepark Zoet WaterMaurits Noëstraat 15, 3050 Oud-Heverlee)

De pumptrack is vrij toegankelijk en voor alle leeftijden.

Wat is het?

Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Je kunt het zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark.

Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Dus eigenlijk voor alle fiets- en skatesporten.

En dat is het grote voordeel ten opzicht van de eerder genoemde buitenspeelplaatsen. Het is laagdrempeliger en bereikt een grotere doelgroep.

Hoe gebruik je een pumptrack?

Je maakt op een snelheid door op het juiste moment je gewicht te gebruiken, zoals je dit bijvoorbeeld ook doet bij het schommelen. Op het juiste moment trek en duw je dus met je benen en armen.Na een beetje oefening kun je de rond zonder af te zetten of bij te trappen. Het rijden is dus relatief eenvoudig en snel onder de knie te krijgen. Niet alleen volwassenen en tieners vinden snel het ritme; ook jongere kinderen maken snel hun rondjes.
 
 

Relevante producten