Project Wij.Leveren voor handelaars

Wij.leveren is een lokaal verdeelplatform dat pakketjes uit onze regio bezorgt in het hele land. Door emissievrije voertuigen te gebruiken en te bundelen waar het kan, zorgen we én voor een vlotte verzendservice én voor een duurzamere distributie. Samen met meer dan 100 handelaars uit Leuven en buurgemeentes profiteer je bovendien van voordelige verzendtarieven.

Lokaal geshopt - duurzaam gedropt!

Met wij.leveren ondersteunen we een community van lokale handelaars bij wie je online producten kan bestellen. Met lokaal bedoelen we de grotere Leuvense regio. Wij.leveren is een initiatief van stad Leuven samen met Haacht, Rotselaar, Holsbeek, Lubbeek, Bierbeek en Oud-Heverlee. Online bestellingen bij handelaars uit deze gemeentes, kunnen verstuurd worden met de service van wij.leveren. Met een banner van wij.leveren op je website of sociale media laat je je (potentiële) klanten weten dat je lokale producten op een duurzame manier bij hen thuis of in een afhaalpunt laat leveren. Ook op je etalageruit pak je uit met je betrokkenheid bij een duurzame stadsdistributie, met de boodschap "lokaal geshopt - duurzaam gedropt".

Interesse?

Heb je als handelaar interesse in dit project? Neem dan zeker een kijkje via de website www.wijleveren.be en schrijf je in op de nieuwsbrief https://mailchi.mp/b4dcf7732c3d/wijleveren-staat-in-de-steigers.
Overtuigd? Registreer je account rechtstreeks op app.wijleveren.be en we verwelkomen je graag bij de enthousiaste wij.leveren gemeenschap!

Wie kan deelnemen aan wij.leveren?

Lokale handelaars

  • uit Leuven (centrum + deelgemeenten), Bierbeek, Rotselaar, Holsbeek, Oud-Heverlee, Haacht en Lubbeek.
  • die producten verkopen, uit alle branches binnen de detailhandel.
  • met of zonder eigen online verkoopkanaal.

Welke producten komen in aanmerking? 

  • Dit project focust op aankopen die als pakket verpakt kunnen worden, uit verschillende branches binnen de detailhandel. Lees hier meer over de verpakkingsvoorschriften van bpost.
  • Verse waren die kunnen bederven, bereide maaltijden (take-away), gekoelde producten en warme dranken komen enkel in aanmerking bij Cargo Velo in (groot) Leuven.
  • Producten buiten formaat (bijv. een palet) en buiten normaal gewicht (max 30 kg) worden niet vervoerd via wij.leveren.

Welke partners bezorgen de pakjes?

  • bpost was de eerste logistieke partner van wij.leveren. Zij engageren zich om zoveel mogelijk de bestellingen te bundelen en gebruik te maken van duurzame voertuigen. 
  • De Leuvense fietskoeriers van Cargo Velo. Alleen 'fietsbare' verzendingen met een bestemming in (groot) Leuven komen in aanmerking.