Proefproject wegversmalling in de Maurits Noëstraat

Gepubliceerd op  ma 06 jan 2020
Het proefproject wordt verlengd tot en met 30 juni 2020 in afwachting van de opmaak van een aanvullend reglement op het wegverkeer en de definitieve uitvoering van de maatregel.

Na tal van klachten over snelheidsovertredingen in de Maurits Noëstraat en de uitdrukkelijke vraag van de inwoners om verkeersremmende maatregelen, heeft het gemeentebestuur afgelopen zomer beslist een proefproject op te starten onder de vorm van de plaatsing van een wegversmalling ter hoogte van het gehucht Pragen. 

Na een moeilijke start met enkele aanrijdingen, werd de zichtbaarheid van de wegversmalling aangepast. Sindsdien hebben er geen aanrijdingen meer plaatsgevonden.

De uitslagen uit onze verkeersmetingen tonen dat het effect van deze wegversmalling heel positief is op de snelheid van het verkeer in Pragen. 

Het proefproject wordt verlengd tot en met 30 juni 2020 in afwachting van de opmaak van een aanvullend reglement op het wegverkeer en de definitieve uitvoering van de maatregel.

Contact & openingsuren

Mobiliteit

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
mobiliteit@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten (Gemeentelijke diensten enkel nog op afspraak)

Morgen

gesloten
Naar aanleiding van de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, werken wij ENKEL nog op afspraak. 
We vragen aan onze inwoners om niet-dringende bezoeken aan het gemeentehuis uit te stellen.
 
Gelieve een afspraak bij voorkeur via mail aan te vragen.
Meer openingsuren