Proefproject verkeersfilter in de Brainestraat

Gepubliceerd op  di 27 aug 2019
Bij wijze van een proefproject, zal de Brainestraat worden afgesloten voor het doorgaand verkeer net voor het kruispunt met de Kloosterweg, komende van Onze-Lieve-Vrouwstraat. De Kloosterweg wordt dan enkel nog toegankelijk vanuit de Naamsesteenweg.

In de Brainestraat is er een problematiek van veel en snel rijdend sluipverkeer. Er werd overleg gehouden met inwoners, metingen uitgevoerd en politieadvies ingewonnen.

In de enquĂȘte werd enthousiast gekozen voor een "verkeersfilter" in de Brainestraat waarbij fietsers en wandelaars nog door kunnen. Bij wijze van een proefproject, zal de Brainestraat worden afgesloten voor het doorgaand verkeer net voor het kruispunt met de Kloosterweg, komende van Onze-Lieve-Vrouwstraat. De Kloosterweg wordt dan enkel nog toegankelijk vanuit de Naamsesteenweg. De Brainestraat en de Kloosterweg worden ook 30 km/u straten.

Dit proefproject zal lopen van begin september tot eind november 2019.

Op 25 november 2019, om 20.00 uur, organiseren we een overleg in het gemeentehuis, waar we graag samen met jullie de nieuwe situatie willen evalueren. U kan uw bevindingen ook doorgeven via mobiliteit@oud-heverlee.be of telefonisch op 016 38 88 64.

Contact & openingsuren

Mobiliteit

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
mobiliteit@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 12.30 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren