Proefproject Schoolstraat in de Pastoor Tilemansstraat – VBS Sint-Joris-Weert

Gepubliceerd op  do 24 okt 2019
Van 4 november tot 20 december gaat onze gemeente bij wijze van proefproject een schoolstraat inrichten in de Pastoor Tilemansstraat tot aan de kapel aan de Overwegstraat.

VBS Sint-Joris-Weert organiseerde op 20 mei een verkeersweek waarbij een deel van de P. Tilemansstraat werd afgesloten als ‘schoolstraat’ en auto’s geweerd werden. 

Veel kinderen, ouders en leerkrachten klonken alvast erg positief. Via een enquête werden alle betrokken nog verder bevraagd. 97 % van de ouders (74 deelnemers) hebben een positieve advies gegeven over de schoolstraat en 94 % van de deelnemers zijn bereid om een schoolstraat te aanvaarden voor een heel schooljaar.

Onze gemeente gaat, bij wijze van proefproject, een schoolstraat inrichten in de Pastoor Tilemansstraat tot aan de kapel aan de Overwegstraat. 

Dit project moet zorgen :

  • voor een veiliger verkeer in de schoolomgeving ;
  • voor een grotere zichtbaarheid van de schoolomgeving ;
  • voor een aanmoedigend effect om te voet of met de fiets naar school te gaan.

Het proefproject is voorzien in de schoolperiode (7 weken) tussen de herfst- en de kerstvakantie. De schoolstraat zal plaatsvinden tussen 8.15 en 9.00 uur s' morgens en tussen 15.15 en 16.00 uur in de namiddag (tussen 11.35 en 12.20 uur op woensdag).

Wat is een schoolstraat ? 

In een schoolstraat is de openbare weg voorbehouden voor voetgangers en fietsers.
Alleen bestuurders van motorvoertuigen die in de straat wonen of van wie de garage in die straat gelegen is, alsook prioritaire voertuigen, wanneer de aard van hun opdracht het rechtvaardigt, alsook voertuigen in het bezit van een vergunning afgegeven door de wegbeheerder, hebben toegang tot de schoolstraat.


Bestuurders die in de schoolstraat rijden, doen dit stapvoets; ze laten de doorgang vrij voor de voetgangers en fietsers, verlenen hen voorrang en stoppen er zo nodig voor. De bestuurders van gemotoriseerde voertuigen brengen de voetgangers en fietsers niet in gevaar en hinderen hen niet. Uitrijden van de schoolstraat is toegelaten tenzij anders bepaald door de wegbeheerder.

Contact & openingsuren

Mobiliteit

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
mobiliteit@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 13.30 - 20 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren