Proefproject chicanes in de Kauwereelstraat

Gepubliceerd op  ma 06 jan 2020
Gezien het positieve effect wordt het proefproject alvast onder zijn huidige vorm verlengd tot 30 juni 2020. Een nieuw inspraakmoment zal worden georganiseerd over enkele nieuwe voorstellen.

In de Kauwereelstraat wordt er regelmatig te snel gereden. Bij de heraanleg van de weg werd voorzien om snelheidsremmende maatregelen te integreren. Dit werd ook herhaaldelijk gevraagd door veel inwoners.

Het gemeentebestuur heeft afgelopen zomer beslist om een proefproject op te starten onder de vorm van de plaatsing van twee chicanes. 

De uitslagen uit onze verkeersmetingen tonen dat deze wegversmallingen een matig positief effect hebben op de snelheid van het verkeer. Hef effect van de chicanes is immers maar beperkt tot ongeveer 100 à 150 m voor en na de chicanes. Daarom is het aanbevolen om de plaatsing van het in het ontwerp voorziene derde element toch verder te onderzoeken.

Gezien het positieve effect wordt het proefproject alvast onder zijn huidige vorm verlengd tot 30 juni 2020. Wij maken van deze verlenging gebruik om de vragen die jullie stelden tijdens het afgelopen inspraakmoment na te gaan, de plaatsing van een derde verkeersremmend element onder de vorm van een wegversmalling te onderzoeken en tevens na te kijken of nog andere aanpassingen wenselijk kunnen zijn.

Een nieuw inspraakmoment zal worden georganiseerd over onze nieuwe voorstellen. Tijdens dit inspraakmoment zullen we ook de antwoorden op de tijdens het eerdere inspraakmoment geformuleerde vragen, terug koppelen.

Contact & openingsuren

Mobiliteit

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
mobiliteit@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten (Gemeentelijke diensten enkel nog op afspraak)

Morgen

gesloten
Naar aanleiding van de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, werken wij ENKEL nog op afspraak. 
We vragen aan onze inwoners om niet-dringende bezoeken aan het gemeentehuis uit te stellen.
 
Gelieve een afspraak bij voorkeur via mail aan te vragen.
Meer openingsuren