Parcours van WK Gravel bekend

Op 5 en 6 oktober vinden de "2024 Bolero UCI Gravel World Championships", het WK gravel plaats met start in Halle en aankomst in Leuven. Van west naar oost zullen alle renners de Brabantse Wouden doorkruisen. En uiteraard zullen ze ook dit jaar een mooie lus fietsen door Oud-Heverlee.

Op de website van Toerisme Vlaams-Brabant, vind je nu al het volledige parcours. Maar je vindt er ook een variant op het parcours, namelijk een lus met start en finish in Het Zoet Water, Oud-Heverlee. De gpx is nu al te downloaden.

Kleine Kanibaalroutes

Een kleine flandrien in huis? Ontdek hier verkorte versies van onze cycling routes, op maat van sportieve kinderen en tieners. Met de Kleine Kannibaalroutes fiets je via veilige en mooie wegen langs de belangrijkste iconische koersplekken.
Een hongerklop? Langs elke route kan je halt houden voor een drankje of een ijsje. Zo trap jij meteen weer in de boter.

Wist je trouwens dat er ook voor de kleinere fietsers een EK&BK Gravel Kleine Kannibaalroute te vinden is op de website van Toerisme Vlaams-Brabant. Dit is een fietsroute van 29km met 260 hoogtemeters, met als startplaats De Zoete Waters.

Wie liever een stukje Brabantse Pijl wil verkennen, kan hiervoor de gpx downloaden van De Brabantse Pijl Kleine Kannibaalroute. Na de start in het De Zoete Waters, rij je 39 km en 370 hoogtemeters. 

Kortom, er valt heel wat te beleven voor recreatieve fietsers in en rond onze gemeente.

Respecteer de natuur

Het wedstrijdtraject waarvan je de gpx kan downloaden volgt voor 95% het wedstrijdparcours dat renners op 6 oktober 2024 rijden. Omwille van de veiligheid en de geldende toegankelijkheidsregeling werden slechts enkele zones aangepast.

Je passeert door prachtige maar gevoelige natuurplekjes. Laat geen sporen na en neem je afval mee naar huis.

Met deze route ben je te gast in de Brabantse Wouden met de prachtige natuurgebieden. Respecteer de natuur en andere recreanten. Geef wandelaars, lopers en ruiters voorrang en matig je snelheid waar nodig.

Deze route kwam tot stand in samenwerking met stad Halle en stad Leuven, Agentschap voor Natuur en Bos en Golazo.

Gepubliceerd op  di 19 mrt 2024