Oud-Heverlee helpt !

Gepubliceerd op  ma 29 jun 2020
De gemeente Oud-Heverlee bundelt met Oud-Heverlee Helpt alle hulpvragen van haar inwoners en zoekt een vrijwilliger uit de buurt om dit mee op te lossen.

Dankzij dit netwerk konden er al vele inwoners verder geholpen worden, gaande van boodschappen doen, naar de apotheek gaan, een praatje doen, … Zo kon ook de verdeling van de mondmaskers, aangekocht door de gemeente, plaatsvinden. Oud-Heverlee is een solidaire gemeente en dit van jong tot oud. 

Dit zorgzaam platform zal actief blijven, ook na corona. Samen met tal van vrijwilligers wil het gemeentebestuur en het OCMW verder bouwen aan een warme buurt waar het aangenaam is om te wonen. 

Als vrijwilliger mee bouwen aan een warme buurt

Wie geregistreerd is als vrijwilliger wordt op de hoogte gehouden van hulpvragen van mensen uit de buurt of initiatieven rond buurtondersteuning. 

Je ontvangt als geregistreerde vrijwilliger vacatures en je kan je hierop inschrijven als je dit wenst. We nemen afhankelijk van de aard van de vraag steeds eerst telefonisch (of via email) contact op, voor we je aanbod koppelen aan een hulpvraag.

Registreer je hier als vrijwilliger. Je ontvangt een bevestiging van deze inschrijving en je bent verzekerd (Lichamelijke Ongevallen en Burgerlijke Aansprakelijkheid) voor de periode zolang je actief bent.

Opgelet ook de reeds geregistreerde vrijwilligers via het Give a day platform, dienen zich éénmalig terug te registreren.

Om in regel te zijn met de privacy-wetgeving, hebben wij expliciet jouw toestemming nodig als je je als vrijwilliger verder wilt inzetten.  

Contact & openingsuren