Oud-Heverlee helpt

Gepubliceerd op  di 17 mrt 2020
De gemeente Oud-Heverlee bundelt met Oud-Heverlee helpt alle hulpvragen van haar inwoners. En gaat ook op zoek naar vrijwilligers die hun dorpsgenoten willen helpen.

De maatregelen om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan hebben een grote impact op ieders leven. Voor kwetsbare groepen, zoals ouderen of mensen met een zwakke gezondheid, weegt het wegvallen van sociale contacten soms extra zwaar. Door quarantaine-maatregelen kunnen dagdagelijkse taken als boodschappen doen, naar de apotheek, de hond uitlaten, .... in het gedrang komen.

Tegelijkertijd bieden heel wat inwoners spontaan hulp aan en vragen ze zich af of ze iets kunnen doen voor dorpsgenoten die het nu extra moeilijk hebben.

Met de website www.impactdays.be/oud-heverleehelpt willen we vraag en aanbod bij elkaar brengen. Mensen kunnen online of via 016 38 88 88 hulp vragen en hulp aanbieden. 

De medewerkers van de gemeente bekijken alle vragen en contacteren je wanneer we een geschikte vrijwilliger gevonden hebben. We behandelen alle vragen strikt vertrouwelijk. Je gegevens worden verwerkt volgens het GDPR-beleid van de gemeente.