Oproep Kunst-Dam Oud-Heverlee 2020 beeldende kunst

Gepubliceerd op  ma 17 feb 2020
De gemeente Oud-Heverlee doet een oproep voor de realisatie van een kunstwerk in het kader van het project Kunst-dam. Bezorg uw projectvoorstel tot 15 april via het digitaal loket. Het kunstwerk wordt ingehuldigd op 15 augustus 2020.

Deadline: 15 april 2020

Kunst-dam is een permanente tentoonstelling aan het Zoet Water, op de dam tussen de Molenvijver en de Huisvijver. De kunstwerken gaan in interactie met de omgeving en weerspiegelen zo het typische karakter van het Zoet Water.

De stenen die de gemeente ter preventie van wildparkeerders plaatste, worden door creatieve interventies deel van een blijvende openluchttentoonstelling.

Oproep kunstenaars

De gemeente Oud-Heverlee doet een oproep voor de realisatie van een kunstwerk in het kader van het project Kunst-dam. Het werk weerspiegelt één of enkele van de vijf typerende elementen van de Zoet Water site met name haar historische waarde, de esthetische waarde, haar natuurwetenschappelijke waarde, het recreatieve karakter en het kunstzinnige karakter.

Een deskundige jury zal een werk selecteren op basis van de genoemde site-elementen met de natuur als inspiratiebron en/of uitgangspunt en op basis van de technische vereisten.

Voor de realisatie van het kunstwerk staat een budget van 2500,00 euro ter beschikking.

Het kunstwerk wordt ingehuldigd op 15 augustus 2020.

Bezorg uw kandidatuur/dossier tot 15 april via het digitaal loket.

Meer info: https://www.oud-heverlee.be/kunst-dam-kunstproject-aan-het-zoet-water

Contact & openingsuren

Vrije Tijd

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 30
Fax
016 38 88 09
E-mail
vrijetijd@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten (Gemeentelijke diensten enkel nog op afspraak)

Morgen

gesloten (Gemeentelijke diensten enkel nog op afspraak)
Naar aanleiding van de maatregelen om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, werken wij ENKEL nog op afspraak. Gelieve een afspraak bij voorkeur via mail aan te vragen.
We vragen aan onze inwoners om niet-dringende bezoeken aan het gemeentehuis uit te stellen.
Meer openingsuren