Open Monumentendag wandeling met digitale ontsluiting

Vanaf 13 september kan je in het kader van de Open Monumentendag (OMD) een wandeling rond de Kapel van Steenbergen en de vijvers van het Zoet Water maken met digitale ontsluiting.

Wandelen rond de Kapel van O.L.V. van Steenbergen en rond de vijvers van het Zoet Water staat voor ontspanning en recreatie in het unieke natuurgebied van het Zoet Water en aansluitend in het Meerdaalwoud en Heverleebos.
Bovendien leer je de boeiende geschiedenis van deze site kennen langs digitale weg. Door het scannen van de QR codes met je smartphone kom je alles te weten over het verleden van de Kapel en van het Zoet Water met de historische gebouwen en de site: de Kapel, Het Spaans Dak en de vijvers, het boswachtershuis De Fonteyn, Herbergen In de Molen en Aqua Dulce, het vroegere Hotel-restaurant St.-Jean en het recreatiepark, het vroegere Lunapark.

De wandeling doe je best individueel of in kleine groepjes en duurt 1 tot 1u30 (zonder bezoek aan de kapel). Na OMD kunnen de wandelingen heel het jaar doorgaan dankzij de aanwezigheid van de QR codes.

Deze digitale ontsluiting was mogelijk met de steun van HERITA vzw, Open Monumenten, de Vlaamse erfgoedorganisatie. Organisatie van de Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee en de Vrienden van O.L.V. van Steenbergen met de steun van het gemeentebestuur van Oud-Heverlee en ANB.

Gepubliceerd op  ma 31 aug 2020