Open-huizen dag rond woningaanpassing, zorgwonen en nieuwe woonvormen

Gepubliceerd op  vr 07 feb 2020
Ben je eigenaar van zo’n geslaagd initiatief ? En zie je het zitten om je woning, mits goede afspraken, open te stellen aan een klein groepje geïnteresseerde senioren? Laat het weten.

We worden alsmaar ouder en dat gaat gepaard met vele vragen. Kunnen we nog thuis blijven wonen? Welke aanpassingen zijn nodig? Kunnen we die veranderingen nog aan en wie kan ons ondersteunen? Welke mogelijkheden zijn er wanneer ik niet meer alleen kan wonen? Zal ik niet vereenzamen? Hoe doen anderen het? Zijn er voorbeelden in de gemeente?

We kennen allemaal onze eigen situatie maar we hebben ook gemeenschappelijke kenmerken en oplossingen. Zo kunnen we een traplift laten plaatsen, leuningen langs bad of wc laten aanbrengen of intrekken bij onze dochter, zoon of….. Er bestaan velerlei mogelijkheden en die kunnen we met elkaar delen.

De seniorenraad vraagt aan het gemeentebestuur de nodige stappen te zetten zodat goed wonen voor alle ouderen in de gemeente Oud-Heverlee mogelijk is. Zo kunnen voorbeelden van ‘goede praktijken’ rond zorgwonen, cohousing, verbouwen, samenhuizen, … uit de gemeente kenbaar gemaakt worden.

Daarom organiseert het OCMW, in samenwerking met het woonproject en de seniorenraad, een open deur dag om diverse mogelijkheden die thuis blijven wonen mogelijk maken bekend te maken.

Wij zoeken bewoners die zelf al initiatief genomen hebben om op een goede manier, in de eigen woning of met anderen, “thuis” te kunnen blijven wonen. Begin april kunnen we dan met alle “ gastheren” samen zitten om de nodige afspraken te maken met respect voor de privacy en de wensen van éénieder. De opendeurdag is voorzien vanaf mei 2020.

Ben je eigenaar van zo’n geslaagd initiatief ? En zie je het zitten om je woning, mits goede afspraken, open te stellen aan een klein groepje geïnteresseerde senioren? Of twijfel je nog?

Laat het ons weten voor eind februari 2020! Contacteer Marleen Baestaens: 0496 25 85 00, Marleen.Baestaens@igo.be

Misschien kunnen we dan samen met jou een opendeurdag organiseren voor mensen die net zoals jij nood hebben aan nieuwe woonvormen.