Onderzoeksproject "Dementie? Beweeg!"

Gepubliceerd op  do 12 jul 2018
Beweging speelt een belangrijke rol in de behandeling van dementie. Uit onderzoek is gebleken dat beweging het ziekteproces vertraagt, het geheugen stimuleert, de zelfredzaamheid vergroot, en de stemming, het slaappatroon en het evenwicht verbetert.

Mensen met dementie hebben er dus alle baat bij om voldoende te bewegen. Jammer genoeg weten we uit onderzoek en praktijkobservaties dat mensen met dementie te weinig bewegen.

Hier wil de hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL) verandering in brengen. UCLL heeft 2 beweegprogramma's samengesteld voor 65-plussers met dementie in de beginfase van hun ziekte. De kwaliteit en haalbaarheid van deze programma's worden getest bij personen met dementie in hun thuisomgeving. Bijkomend wordt de invloed van de programma's op de zelfredzaamheid van de personen met dementie onderzocht.

UCLL zoekt deelnemers voor deze studie, die van start gaat in september 2018.

Meer info over de studie en de criteria voor deelname kunnen geraadpleegd worden op www.ucll.be/onderzoek/algemene-info/expertisecellen/healthy-living/heliv-onderzoek/exergames/exergames

Contact & openingsuren

Seniorenloket

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
016 38 88 85
E-mail
senioren@ocmw.oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 11 uur

Vrijdag enkel op afspraak.

Meer openingsuren