Onderhouden en nette voetwegen

Heb jij er al eens bij stil gestaan wat er gebeurt als je met een bosmaaier een hondendrol raakt? Zou jij met een bespat uiterlijk en het bijhorende aroma een hele werkdag willen rondlopen? Helaas is dit voor de medewerkers van onze groendienst tegenwoordig een vaak voorkomend ongelukje.

Vooral op minder druk bezochte voetwegen (zoals tussen de Dassenstraat en de scouts, langs de spoorweg aan de Stationsstraat en de Ijzerenwegstraat, aan de voetweg tussen de Banhagestraat en de Vlierbeekstraat), zijn velen geneigd het hondendrolletje in de kant te schoppen.

En dat is nu net de plek waar onze ijverige mannen geregeld de hoge begroeiing moeten snoeien om een vlotte toegankelijkheid van de voetwegen te voorzien.

Daarom doen we een warme oproep aan alle hondenbezitters om overal hun hondenpoep op te ruimen, ook in bermen en langs de kant van de weg.

Dat is niet alleen beter voor de natuur (volgens onderzoekers zorgen honden via hun uitwerpselen voor flinke hoeveelheden extra stikstof en fosfor in natuurgebieden) maar zo toon je ook respect voor het dagelijkse werk van onze gemotiveerde groenploeg en alle andere inwoners en wandelaars.

Gepubliceerd op  do 06 apr 2023