Nutswerken Waversebaan: werfzone open vanaf 23 januari

Deze week werkt Fluvius de aanleg van de leidingen langs de Waversebaan af. Volgende week wordt er gestart met het overkoppelen van de aanpalende woningen op deze leidingen. Vanaf dan is doorgaand verkeer weer mogelijk, mits snelheidsbeperking.

Werfzone open voor doorgaand verkeer vanaf 23 januari

Het overkoppelen neemt een tweetal maanden in beslag. Het betreft puntwerken waarbij telkens het fiets en/of voetpad ter hoogte van de aansluiting wordt opgebroken. Dit gedeelte van de Waversebaan blijft gedurende die periode dan ook een werfzone met een snelheidsbeperking van 30km/u en met fietsers op de rijbaan. 

De Lijn

Een week later, vanaf 30 januari zullen de bussen van De Lijn ook terug langs de Waversebaan, door de werfzone rijden.

Planning wegenwerken Waversebaan

Tegen de heraanleg van de Waversebaan werd een bezwaar ingediend. Dit bezwaar wordt momenteel behandeld door de deputatie van de provincie. Indien deze bezwaarprocedure voor ons een positief resultaat kent, starten de wegenwerken in mei.

De voorlopige planning van de werken is als volgt: De eerste fase van de werken van aan de Witte Bomendreef tot aan de drankenhandelaar zal tot eind augustus duren. De Waversebaan wordt volledig afgesloten voor alle doorgaand verkeer. In deze periode zal De Watergroep ook een nieuwe toevoerleiding leggen langs de kant van de pare huisnummers, van aan de Eikenlaan-Dorpsstraat tot aan de Rozenbergstraat. Daarvoor wordt het volledige baanvak opgebroken. In deze werfzone geldt dan voor het plaatselijk verkeer éénrichtingsverkeer.

Meer informatie volgt wanneer wij de bevestiging krijgen van de aanvangsdatum van de werken.

Gepubliceerd op  do 19 jan 2023