Nutswerken Waversebaan februari 2023

Momenteel zijn Fluvius en De Watergroep bezig met de overkoppelingen van de woningaansluitingen. Deze werken zullen normaal gezien nog duren tot eind maart.

De rijweg werd ondertussen vrij gegeven voor het verkeer en de bussen van De Lijn. Gezien de werken nog bezig zijn, is deze zone aangeduid met borden A31 (wegenwerken).

Tegen de heraanleg van de Waversebaan werd een bezwaar ingediend door 1 inwoner. Het ministerie van Openbare Werken en Verkeer heeft het bezwaar reeds behandeld en afgewezen. Het bezwaar wordt nu in beroep behandeld door de deputatie van de provincie. Om deze reden houden we momenteel een tweede openbaar onderzoek. Wij verwachten binnen enkele maanden een uitspraak van de deputatie en hopelijk kunnen we daarna starten met de heraanleg van de Waversebaan.

Gezien de eigenlijke wegeniswerken niet kunnen starten, moeten de fietsers nog steeds op de rijbaan rijden. Om de automobilisten duidelijk te maken dat er een aangepaste verkeerssituatie is, wordt over het volledige traject een snelheidsregime van 30km/u ingevoerd en extra aangeduid dat fietsers op de rijbaan moeten rijden.

Van zodra het weer het qua vochtigheid en temperatuur toelaat zal er nog een bijkomende belijning met fietsersaanduiding komen om de veiligheid te verhogen, zoals reeds uitgevoerd in de Maurits Noëstraat.

Onze excuses voor het ongemak dat deze bijkomende procedure met zich meebrengt.

Gepubliceerd op  di 07 feb 2023