Nodig de natuur uit in je tuin, doe beroep op een Tuinranger

De Tuinrangers zijn vrijwilligers met een passie voor de tuin en een hart voor de natuur. Ze helpen hun gemeente om biodiverser en klimaatrobuuster te worden via de tuinen van de inwoners.

Wat doen ze?

De Tuinrangers sensibiliseren en adviseren rond natuurvriendelijke tuinen. Dat doen ze door gratis tuinadvies op maat te geven.

Door kennis te maken met het fascinerende leven in je tuin krijg je vanzelf zin in nog meer tuinnatuur. Je krijgt van de Tuinranger advies op maat van jouw tuin en jouw leven. Wie niet kan wachten vindt meer dan voldoende informatie op deze website om zelf aan de slag te gaan.

De Tuinrangers zijn laagdrempelig én deskundig.

En waarom?

Bekijk je straat of wijk eens vanuit de lucht. Dan zie je dat jouw tuin deel uitmaakt van een enorm groen netwerk. Bijna 10% van Vlaanderen bestaat uit tuinen en terrassen. Het potentieel is enorm!

Niet alleen kunnen we het verschil maken voor vlinders, vogels en allerlei andere wilde dieren. We hebben zelf ook baat bij een koelere tuin die meer regenwater vasthoudt.

Bestaat er niet al een schat aan informatie over natuurvriendelijke tuinen? Ja, en die informatie is vaak zelfs gratis beschikbaar op het internet. Maar waar begin je? En hoe zit dat dan specifiek voor jouw tuin? Want een tuin aan de kust is heel anders dan een tuin in het Pajottenland.

Met een Tuinranger die goed naar je luistert, jouw tuin bestudeert en je ter plaatse adviseert, ben je zo vertrokken.

Ook in Oud-Heverlee!

Voel je het al kriebelen? Wil jij ook een klimaatbestendige tuin die gonst van het leven? De lokale Tuinrangers helpen je graag op weg.

Ook in Oud-Heverlee kan je een Tuinranger laten langs komen, en krijg je advies om je tuin 'natuurvriendelijker' te maken. Tuinadvies aanvragen kan via deze link

Gepubliceerd op  wo 26 jun 2024