Planning werken Naamsesteenweg (N25)

Gepubliceerd op  do 21 feb 2019
De werken aan het nieuwe ecoduct en de fietsersbrug over de Naamsesteenweg (N25) in Oud-Heverlee gaan vanaf begin maart een nieuwe fase in. Deze fasewissel brengt een gewijzigde verkeerssituatie met zich mee.

Van 4 tot 20 maart wordt de rijrichting Waver afgesloten om het nieuwe fietspad aan het ecoduct af te werken. Omwille van slecht weer en de impact daarvan op de werken, is het echter mogelijk dat het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de rijrichting Waver pas op 10 maart kan afsluiten. Indien dat het geval is, zal AWV daarover steeds uitgebreid communiceren naar de omgeving.
Verkeer richting Leuven kan in deze periode via de bypass of de tijdelijke rijweg ter hoogte van de werken blijven rijden. 

Op woensdag 20 maart wordt de Naamsesteenweg volledig afgesloten om de nieuwe fietsersbrug te plaatsen. Die dag is er tussen Waver en Leuven geen verkeer mogelijk op de Naamsesteenweg en wordt het verkeer in beide richtingen omgeleid. 

Van 21 maart tot 30 juni wordt terug enkel de rijrichting Waver afgesloten om de weg langs de oostkant af te werken en de tijdelijke rijweg langs het ecoduct te verwijderen. Het verkeer richting Leuven kan dan over het nieuw aangelegde fietspad rijden. 

Omleiding

Gedurende de hele periode, van 4 maart tot 30 juni, zal de rijrichting Waver afgesloten zijn voor alle verkeer.

Er is een omleiding voorzien via Naamsesteenweg-> Onze-Lieve-Vrouwstraat -> Maurits Noëstraat -> Waversebaan -> Leuvensestraat -> Molenstraat-> rue Weert-Saint-Georges -> rue de Hamme-Mille -> rue René Ménada -> Naamsesteenweg.

De omleiding voor fietsers vindt u in bijlage en staat aangeduid via gele refelecterende verkeersborden in beide richtingen.

Tijdens de volledige afsluiting van de N25 op 20 maart geldt deze omleiding ook voor rijrichting Waver. In de rijrichting Leuven gaat de omleiding hetzelfde zijn met uitzondering in Sint-Joris-Weert. Daar loopt de omleiding niet via de Molenstraat maar wordt er via de Kauwereelstraat en de Stationsstraat gereden in beide richtingen tussen Waver en Leuven. 

Tijdens de koersen in Sint-Joris-Weert op 20 en 27 april en 12 mei zal de Stationsstraat afgesloten worden. Voor de duur van de koersen wordt het verkeer omgeleid via de Molenstraat en zal er voor het gedeelte tussen de Kleinstraat en de Polderstraat gewerkt worden met verkeerslichten.

Contact & openingsuren

Infrastructuur

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
infrastructuur@oud-heverlee.be

Vandaag

gesloten

Morgen

open van 9 - 12.30 uur

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren