Bosweekend Arenberg Festival

Gepubliceerd op  di 02 okt 2018
Het Arenberg Festival brengt drie maanden lang vijf eeuwen Arenberg tot leven. Heverleebos en Meerdaalwoud staan centraal tijdens het bosweekend Oud-Heverlee en Heverlee op zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2018.

Wist u dat de Arenbergs uitstekende bosbeheerders waren? De prachtige groene gordel rond Leuven hebben we dan ook aan hen te danken. Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober ervaart u het Heverleebos en Meerdaalwoud op een geheel andere manier. Een afwisselend buitenprogramma maakt van dit Bosweekend een niet te missen activiteit voor klein en groot.

Op zaterdag brengt een historisch schouwspel met wandelingen, re-enactments en muziekopvoeringen in de bossen de familie weer tot leven. Een afwisselend buitenprogramma voor klein en groot op zondag toont dan weer op een heel toegankelijke manier het belang van duurzaam bos- en natuurbeheer. Een belevenis die u niet mag missen!

Zondag opent ook de tentoonstelling "Vijf eeuwen Arenberg in Oud-Heverlee, Meerdaalwoud en Heverleebos" in De Vlakte, regiokantoor ANB.

Een organisatie van de gemeente Oud-Heverlee, Agentschap voor Natuur en Bos, Toerisme Vlaams-Brabant vzw, Geschied- en Heemkundige Kring Oud-Heverlee i.s.m. tal van lokale partners.

Het bosweekend kadert binnen het Arenberg Festival, een initiatief van KU[N]ST Leuven, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven.

Meer info en gedetailleerd programma via https://www.arenbergleuven.be/nl/programma/bos-weekend.

 

 

Contact & openingsuren

Vrije Tijd

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
Stratenplan
Routebeschrijving
tel.
016 38 88 30
Fax
016 38 88 09
E-mail
vrijetijd@oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9 - 12.30 & 13.30 - 15.30 uur

Morgen

gesloten

Wenst u een afspraak, neem dan rechtstreeks contact op met de betrokken dienst.

Meer openingsuren