Werken Blandenstraat - Kerkomgeving Blanden

Vanaf de eerste week van juli starten de werken aan de kerkomgeving in Blanden. We beginnen met het omvormen van het kerkhof naar een stilteplek. Tegelijkertijd wordt ook de Blandenstraat aangepakt.

Meer informatie vind je hier. Op deze pagina, onder de rubriek geplande werken, houden we jullie ook op de hoogte tijdens de werken van eventuele omleidingen en aanpassingen door De Lijn.

Kerkhof wordt stilteplek

Samen met Ferm en in overleg met de Geschied- en Heemkundige kring hebben we gekeken naar de beste inrichting voor het oude kerkhof. Er komen zitbanken en een stilteplek. De historisch waardevolle zerken blijven behouden en worden geïntegreerd in dit plan. 

Ook de pastorietuin wordt aangepakt, de betonnen omheining langs de Kartuizersstraat verdwijnt en de oude sparren achteraan de tuin worden gerooid. In plaats daarvan komen er hagen en lindebomen in de plaats. 

Heraanleg Blandenstraat

Begin juli worden de kasseien en klinkers opgebroken vanaf het kruispunt met de Bovenbosstraat tot voor het kruispunt met de Kartuizersstraat (dat kruispunt blijft open). Waar nu de klinkers en kasseien liggen komt een nieuw wegdek in uitgewassen beton. Als de werkzaamheden volgens plan verlopen en het weer meezit, zullen de wegenwerken afgerond zijn voor 1 september.

De omleiding tijdens de werken en de aanpassingen van De Lijn (route - haltes) zetten we op de website van zodra deze definitief zijn.

Gepubliceerd op  vr 14 jun 2024

Contact & openingsuren

Infrastructuur

Adres
Gemeentestraat 10, 3054Oud-Heverlee
tel.
016 38 88 60
E-mail
infrastructuur@oud-heverlee.be

Vandaag

open van 9u - 12u30 & 13u30 - 16u30

Morgen

open van 9u - 12u30 & 13u30 - 16u30
Meer openingsuren