COVID-19 - stand van zaken 20 november 2020

Gepubliceerd op  vr 20 nov 2020
In onze gemeente werden de afgelopen week (van 12 tot 19 november) 7 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. De evolutie van besmettingen wordt door de werkgroep “Lokale uitbraak COVID-19” dagelijks opgevolgd.

Nog steeds gaat het vooral om individuele gevallen, en zijn er geen clusterbesmettingen in onze gemeente. We zijn dan ook erg tevreden dat onze inwoners zich goed aan de regels houden, en dat we geen stijging meer zien in het aantal gevallen.

Dit is echter het moment om vol te houden. Blijf je mondmasker dragen waar het moet en ook op drukbezochte plaatsen in de buitenlucht. Hou afstand, was regelmatig je handen en beperk je sociale contacten. We begrijpen maar al te goed, dat met de kerstdagen in het vooruitzicht het erg moeilijk is om geen plannen te maken met vrienden en familie. Maar het is nu net erg belangrijk om dat niet te doen!

Zolang we in ons kot blijven, en we geen feestjes kunnen plannen, hebben we meer nood aan warmte en mooie momenten thuis. Onze gemeente wil een warme gemeente zijn. Zo is er OH helpt, waar je terecht kan voor een luisterend oor en ook praktische hulp biedt. Maar we willen jullie ook actief aanmoedigen om deel te nemen aan de Warmste week. Meer daarover leest je op hun site of op onze Facebook pagina.

Je kan zelf zorgen voor wat lichtjes om en rond je huis, om sfeer in je straat te brengen. Je kan dit jaar wat meer kaartjes sturen naar vrienden en familie, maar waarom ook niet naar ouderen of singles in jouw buurt. Niet alleen oma en opa vinden het leuk om een tekening te krijgen, maar je kan er ook anderen hun dag mee opvrolijken.