Naamsesteenweg (Leuven) afgesloten vanaf 1 juli 2024

In Leuven krijgt de Naamsesteenweg een grondige opknapbeurt, onder toezicht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Omdat het ook voor onze inwoners voor de nodige hinder zorgt, zetten we graag alle informatie op onze website

Het wegdek, de aanliggende fietspaden en parkeerstroken worden aangepakt van aan Brasserie Grillekes (ring Leuven) tot aan de parking Bierbeekpleindreef voorbij de E40-brug in Heverleebos.
De bovenste twee lagen asfalt worden verwijderd met een freesmachine. Waar nodig wordt ook de fundering hersteld. Daarna wordt alles opnieuw geasfalteerd en voorzien van nieuwe wegmarkeringen.

In de afgelopen jaren zijn er al verschillende verbeteringen doorgevoerd op de Naamsesteenweg. Zo zijn de fietspaden en de rijweg richting Oud-Heverlee vernieuwd, is de verkeersveiligheid op het Lodewijk Engelbertus Van Arenbergplein verhoogd en zijn verschillende bushaltes toegankelijk gemaakt met verhoogde perrons.

Met deze asfalteringswerken geeft Wegen en Verkeer de volledige Naamsesteenweg op Leuvens grondgebied een opfrisbeurt, van de ring tot de parking aan Heverleebos.

Werfzone in drie fasen

Om veilig en vlot te kunnen werken wordt de Naamsesteenweg per fase afgesloten voor doorgaand en zwaar verkeer. Als alles vlot verloopt en het weer meezit, duren de asfalteringswerken tijdens fase 1 en 2 maximum vijf dagen. In de derde en laatste fase na het zomers bouwverlof is dat maximum 8 tot 10 dagen. De aannemer werkt overdag tussen 6u en 18u.

Fasering in een notendop

Fase 1: tussen ring Leuven (R23) ter hoogte van Brasserie Grillekes en spoorweg station Heverlee - vanaf maandag 1 juli t.e.m. vrijdag 5 juli 2024

Fase 2: tussen spoorweg station Heverlee en Koning Leopold III-laan, exclusief kruispunt - vanaf maandag 8 juli t.e.m. vrijdag 12 juli 2024

Zomers bouwverlof - vanaf zaterdag 13 juli t.e.m. zondag 4 augustus 2024

De Naamsesteenweg is open tijdens bouwverlof

Fase 3: tussen Koning Leopold III-laan, inclusief kruispunt, en parking Bierbeekpleindreef - vanaf maandag 4 augustus t.e.m. (ca.) woensdag 14 augustus 2024 (einddatum)

Omleidingen

Alle informatie in verband met de omleidingen, staat op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer. Daar vind je ook alle recente info in verband met de werken.

De Lijn

Deze werken hebben uiteraard een grote impact op het traject van Lijnbus 13 Leuven-Blanden. Hieronder geven we de omleidingen mee van Lijnbus 13 per fase:

Fase 1: Omleiding via Naamsestraat – Ring Leuven – Koning Boudewijnlaan – Celestijnenlaan – Willem de Croylaan – Koning Leopold III-Laan – Naamsesteenweg, in beide richtingen

Fase 2: Omleiding via Naamsesteenweg – Sint-Lambertusstraat – Waversebaan – Koning Leopold III-Laan – Naamsesteenweg, in beide richtingen

Fase 3: De omleiding voor fase 3 is momenteel nog niet bekend en wordt later nog meegedeeld. De foto's onderaan deze pagina geven een beeld van de omleidingen.

Algemeen

Voor bijkomende informatie verwijzen we u graag door naar de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

Gepubliceerd op  di 25 jun 2024