Multimovepad

Ontdek het Multimovepad in Meerdaalwoud

Natuur en Bos en Sport Vlaanderen willen kinderen op een speelse manier laten bewegen in een natuurlijke en uitdagende omgeving. Daarom creëerden ze het Multimovepad, een ideale mix van bewegen, ravotten en natuurbeleving. Natuurlijke hindernissen en houten constructies dagen kinderen uit om samen met vriendjes en familie op ontdekkingstocht te gaan en daarbij twaalf bewegingsvaardigheden in te oefenen. Het eerste Multimovepad vind je in het Meerdaalwoud, maar de rest van Vlaanderen zal snel volgen. Want bewegen is gezond… en zeker in de natuur!

Het eerste Multimovepad in Vlaanderen vind je aan de onthaalpoort De Torenvalk in het Meerdaalwoud. Langs een wandelpad van net geen 2 kilometer dagen verschillende natuurlijke spelelementen de kinderen uit om op ontdekking te gaan. Op de klim- en stappalen, de schommel, de xylofoon, de reuzekatapult, de evenwichtsbalk… leren ze volop klimmen, springen en landen, glijden, slaan, trekken en duwen, wandelen en lopen.

Uiteraard is het ook gewoon een wandelpad. Ouders en begeleiders van de spelende kinderen kunnen er dus even de benen strekken. Het pad is voorzien van de nodige bewegwijzering.

Het Multimovepad in het Meerdaalwoud brengt een mooie mix tussen open grasvlakten en een stuk speelbos. In het speelbos kunnen de kinderen, net als in andere speelzones, ook naar hartenlust kampen bouwen en ravotten.

  • Locatie: Onthaalpoort De Torenvalk, Naamsesteenweg 72 in Blanden (Oud-Heverlee)
  • Start ter hoogte van de uitkijktoren aan de parking
  • Het Multimovepad is gratis toegankelijk tussen zonsopgang en zonsondergang

 

Relevante producten