Mondmaskers voor Oud-Heverlee

Gepubliceerd op  wo 22 apr 2020
In de media verschijnen de eerste berichten over de verdeling van mondmaskers aan inwoners. Ook het gemeentebestuur wil zijn inwoners helpen bij de terugkeer naar het gewone leven. En mondmaskers zullen daarin vermoedelijk een rol spelen.

We bereiden momenteel de aankoop voor van herbruikbare stoffen mondmaskers. Deze zullen aangekocht worden voor alle onze inwoners vanaf 12 jaar.
Voor de verdeling van deze mondmaskers zal de gemeente samenwerken met de vele vrijwilligers van OH-Helpt.
We volgen hierbij natuurlijk van dichtbij de instructies en inspanningen van de hogere overheden op. Samen met onze buurgemeenten drongen we vandaag dan ook aan op een gecoördineerde en duidelijke aanpak.

Deze aankoop komt er na onze andere verdeling van chirurgische mondmaskers. In samenwerking met de gouverneur verdeelden we reeds chirurgische mondmaskers aan de huisartsen. In de loop van deze week zullen we ook chirurgische mondmaskers bezorgen aan onze thuisverpleegkundigen, vroedvrouwen, kinesisten en tandartsen.

Graag hadden we deze verdeling al veel eerder willen doen. Vanaf dag 1 van de COVID-19 crisis, was het een grote uitdaging om voldoende beschermingsmiddelen te voorzien voor hulpverleners in de frontlinie. Ook de gemeente Oud-Heverlee zette hier mee zijn schouders onder. De gemeente bestelde samen met buurgemeente Bertem op 17 maart een aanzienlijke hoeveelheid chirurgische mondmaskers. Deze worden helaas pas deze week geleverd, waardoor we onze zorgverleners niet eerder konden helpen. Maar met deze grote levering/aankoop kunnen we nu wel voldoen aan hun toekomstige noden. Ze zullen ook gebruikt kunnen worden door de huishoudhulpen van het OCMW en de leerkrachten bij de heropstart van de scholen.

We maken allemaal een moeilijke periode door. Iedereen beleeft deze crisis op zijn manier.
Heb je hulp nodig, aarzel niet om contact op te nemen met het gemeentepersoneel via 016 38 88 88 of ohhelpt@oud-heverlee.be .

Een dikke dank je wel allemaal voor de kleine en grote gebaren van solidariteit onze gemeente. En vooral dank om in jullie kot te blijven.
Hou vol! Het komt in orde.