Met herbruikbare goederen en textiel naar het recyclagepark

Gepubliceerd op  di 12 mei 2020
De Kringwinkel Vites (vroeger SPIT) zijn opnieuw open, onder strikte voorwaarden. Je kan dus ook opnieuw met herbruikbare goederen en textiel bij het recyclagepark terecht.

Zo kunnen de Kringwinkels opnieuw herbruikbare goederen en textiel vanop de recyclageparken ophalen, sorteren en te koop aanbieden in de Kringwinkels.

Zorg ervoor dat de herbruikbare goederen en textiel die je aanbiedt op het recyclagepark wel degelijk herbruikbaar én verkoopbaar zijn.

Indien goederen niet herbruikbaar én verkoopbaar zijn, sorteer ze dan bij de juiste afvalsoort (bv. bij harde plastics, sloophout, huisvuil, grofvuil ...): bv. vuile en gescheurde kledij, zetels die vuil of gescheurd zijn, houten meubels met ontbrekende onderdelen, deuken of vochtplekken ...

In 2019 werd er in totaal 2 311 200 kg herbruikbare goederen of omgerekend 5 kg/inwoner op de EcoWerf-recyclageparken door de kringwinkels ingezameld. Zo werken EcoWerf en De Kringwinkel Vites (vroeger SPIT) en De Kringwinkel Hageland samen aan het hergebruik van goederen.

Raadpleeg de openingsuren en de veiligheidsmaatregelen.

Contact & openingsuren

EcoWerf