Roze zak (zachte plastics)

De roze zak voor de inzameling van zachte plastics is hetzelfde voor het hele werkingsgebied van Ecowerf. De kostprijs voor een rol van 10 zakken bedraagt 2,50 euro.

Voor afvalzakken (blauw of roze) of knipkaarten voor het recyclagepark kan u in onze gemeente terecht bij: Total tankstation (Blanden), J&J Drinks (Haasrode), Spar (Haasrode), Drankenwinkel Schroeders (Oud-Heverlee), Tuincentrum Michaux (Sint-Joris-Weert), Proxy Delhaize (Sint-Joris-Weert), Den Bakker (Sint-Joris-Weert).

Bovendien kan je de blauwe en roze zakken ook aankopen bij de meeste supermarkten in de buurgemeenten en in het Leuvense.

In de roze zak zijn toegelaten alle 100% zuivere folies, zakken, potjes … (LDPE, HDPE, PP …) en ook kleine harde plastics (kleiner dan een emmer van 10 liter).

Opgelet!

In de blauwe pmd-zak sorteer je, naast metalen verpakkingen en drankkartons, enkel plastic flessen en flacons. Alle 100% zuivere zachte plastics die geen plastic flessen en flacons zijn, zijn welkom in de roze zak ‘zachte plastics’ met het EcoWerf-logo. Bij de zachte plastics horen dus alle huishoudelijke recycleerbare plastic verpakkingen die niet in de pmd-zak mogen.

Voorbeelden: zakjes, draagtassen, blisters (zonder aluminiumfolie), (noppen)folies, kuipjes, vlootjes, (yoghurt)potjes, harde plastics kleiner dan een emmer van 10 liter, bloempotjes, plantentrays, speelgoed (zonder batterijen of elektronica)

Niet toegelaten

Plastic flessen en flacons (pmd), verpakkingen van gevaarlijke stoffen, piepschuim, (schuim)rubber, zwembandjes, zilverkleurige folies, pvc, touwen en netten.

Afhandeling

De roze zak wordt aan huis ingezameld. U kan de zakken ook gratis aan bieden op het containerpark.