Het Schoonste Beroep: Unieke reeks op ROB-tv over EcoWerf

Gepubliceerd op  di 05 sep 2017
Vanaf 6 september krijgen de kijkers van ROB-tv in de nieuwe reeks ‘Het Schoonste Beroep’ een blik achter de schermen van EcoWerf. We volgen enkele werknemers en daardoor krijg je kleine en grote menselijke verhalen te horen van binnen de afvalwereld .

Vanaf woensdag 6 september kan je op ROB-tv kijken naar ‘Het Schoonste Beroep’, een unieke reeks over afvalinzamelaar en -verwerker EcoWerf. ROB-tv volgde enkele personeelsleden voor en achter de schermen. Dat leverde mooie, warme en authentieke televisiemomenten op. Het Schoonste Beroep telt 8 afleveringen van 10 minuten en wordt vanaf 6 september elke woensdag en vrijdag (herhaling) uitgezonden op ROB-tv na het nieuws van 18.30 uur.

Bekijk hier de trailer.

Iedereen kent wel het gelukzalig opgeruimd gevoel als ons afval weer is opgehaald of weggebracht is naar het containerpark. Maar weinig mensen weten ook echt wat er daarna gebeurt. Wie verwerkt ons afval eigenlijk? Hoe gebeurt dat? Wie zijn de mensen die zich daar elke dag mee bezig houden?
“Er valt zoveel meer te vertellen dan wat onze inwoners vanaf 7 uur ’s morgens zien gebeuren”, vertelt hoofdredacteur van ROB-tv Dirk Roelens. “We willen laten zien hoe belangrijk de mensen zelf zijn achter de organisatie EcoWerf, en wat ze precies allemaal doen. Dat levert heel mooie kleine en grote verhalen op.” Dat is ook exact waar het om draait in deze reeks, volgens Peter Heymans productiehuis Nieveranst. “Deze reeks toont de samenhorigheid, groepsgeest, het inzetten voor een hoger doel. Ze brengt EcoWerf als een mini-samenleving naar voor, waarin de vele medewerkers een familie vormen onder mekaar.”
Volgens hoofdredacteur Dirk Roelens is het niet toevallig dat de reeks focust op afvalverwerking. “ Het thema is ongelooflijk actueel: afval verwerken is cruciaal geworden in de strijd tegen de opwarming van het klimaat. 75% van ons afval kan herbruikt worden, maar hoe precies, en wie zijn de mensen die daarvoor zorgen? “
Om dat allemaal te belichten, krijg je een unieke kijk door de ogen van diverse hoofdrolspelers in de afvalwereld. Zo loop je mee met Sandra, het hoofd van de afvalophalers. Zij ontfermt zich over de afvalophalers, maar ze treedt ook streng op als bijvoorbeeld de veiligheidsregels niet nageleefd zijn. Je krijgt ook de minder gemakkelijke kanten van het beroep te zien. Luc en Stefan moeten als parkwachters van het containerpark goed kunnen omgaan met gefrustreerde mensen. Want op een containerpark gelden enkele strenge regels en daar is niet altijd iedereen even tevreden over. Maar de camera’s zitten soms dichter bij de leefwereld van mensen dan je denkt: Zo haalt Kevin Boets hoofdzakelijk PMD op, zo springt hij s’ morgens met plezier uit zijn bed.
Ook diensthoofd communicatie van Ecowerf Jos Artois is enthousiast over de nieuwe reeks. " Onze mensen tonen het EcoWerf-verhaal voor én achter de schermen. Het worden mooie, warme en vooral authentieke televisiemomenten. We zijn er zeker van dat de kijkers met nog meer respect met onze mensen zullen omgaan. We beoefenen dan ook niet voor niets het schoonste beroep".